Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Pifts Palace2

Posted by preikestolengamers den 6. desember 2009

Første fredag i advent er en tradisjonell spillkveld i Preikestolen Gamers. Invitasjonen ble sendt ut på torsdag, slik at det var usikkert hvor mange som ville komme. Politiet var på plass ute, kanskje for å sikre PG-medlemmene en trygg vei inn til Pifts arena, men trolig mest for å roe ned noen polakker i nabolaget. Peter imponerte: han hadde kommet hjem etter en arbeidsuke i Bergen og bare vært 15 minutter på hjemmebane. Men spilling skal det bli! Mens vi ventet på noen senkommere, entret første spill bordet. Tiki Topple ble raskt og godt forklart av Vegard, som selv startet spillet. Det ble igjen en morsom omgang med blant annet mye tiki wiki, tiki toast og tiki up. Litt taktikk og litt bløffing, samt en stor dose sabotasje. Peter ledet med 2 poeng forsprang etter tre runder og påpekte at det skulle spilles fire runder. En runde fulgte med lite hell for Peter som fikk ‘toastet’ sine stammer og endte med null poeng. Hollender fikk 5 poeng for en annen plass og passerte Peter. Samtidig passerte Pift Vegard for å unngå jumboplass.

1. Hollender 28
2. Peter 25
3. Pift 15
4. Vegard 14

Black Ant klarte ikke å ta en «Peter» i kveld og måtte stå over. Neste spill ble Agricola som sist ble spilt i PG i januar! Hollender hadde trent mye på hjemmebane og forklarte reglene til Pift og Peter. Vegard hadde spilt det før og begynte allerede å tenke ut en god strategi.

Bordet til Pift ble nesten for lite. Glass og andre gjenstander måtte flyttes fra bordet, for 8 brett og mange komponenter dekket hele bordet. Pift og Peter begynte å forstå spillets gang og sikret mat og samlet varer. Hollender bygget ut huset først og hadde dermed plass en en ekstra beboer (som gir flere muligheter hver runde). Vegard fulgte denne taktikken, men slet med å få tak i nok byggevarer. Etter 8 runder hadde Hollender fått økonomimotoren i gang og utvidet gården i full fart. Vegard klaget over at Peter tok stadig vekk «hans» plasser, mens Vegard tok Hollenders uttenkte handlinger. Dermed ble det populært å ta startspillerbrikken. Det var nok mat i spillet denne gangen, slik at ingen fikk tiggerpoeng. Men Pift måtte slakte dyrene for å få mat, slik at gårdsutvidelsen hans stoppet opp. Peter slet med å få handlingene sine til å henge sammen. Det ble harde kamper om de beste plassene de siste rundene. Etter 14 runder fulgte tellingen. Hollender tok en oppskriftsmessig seier. Mange spillsesjoner med Agricola medfører ofte en klar fordel i dette spillet.

1. Hollender 39
2. Vegard 31
3. Pift 24
4. Peter 21
Sveinmain som hadde kommet (og sikkert var glad for at Agricola ble spilt uten ham) spurte om dette var verdens beste spill. Peter hadde oppdaget mange andre muligheter og kunne tenke seg å spille det igjen. Pift, Vegard og Hollender blir da også med igjen. Verdens beste spill? Agricola er i hvert fall et engasjerende spill som stadig inviteter til å gjøre det bedre neste gang. Agricola kommer sikkert tilbake i PG.
Pift hadde kjøpt et nytt spill: The red dragon Inn2. Et temmelig et ukjent spill som handler om drikking! Er det et spill som passer bedre på en fredagkveld? Spillet inneholder blant annet actionkort som spilles ut for å plage andre. Jo mer de drikker og jo mindre de tåler, desto raskere de er ute av spillet. Dessuten kan man også spille ut kort når det ikke er din tur. Altså et spill med et høyt tempo, mye interaksjon og en svært stor plagefaktor. Peter hadde tatt med seg gode drikker og spilte dette pubspillet som en gammel ringrev. Han spilte ut kort stadig vekk og gav andre en skikkelig bakrus. Kombinasjonen Hollender/Sveinmain skjønte at denne mannen måtte stoppes og klarte å drikke Peter ut av spillet. Like etter spilte Pift noen sterke kort som først sendte Hol-Main exit, før Pift også senket Vegard. Dermed vant (regelleseren) Pift! Red Dragon Inn2 var et morsomt spill som krever litt kortlesing, men kortene har mange interessante muligheter og artige tegninger. Spillet minner om Guillotine og I’m The Boss. Et stemningsskapende spill som kan spilles oftere!
1. Pift
2. Vegard
3. Hollender/Sveinmain
4. Peter
Klokken var bare tolv og Key Largo ble pakket opp. Sveinmain forklarte spillet og så startet jakten på store skatter. Hver runde skal det spilles to kort som angir hvor du skal gjøre dine handlinger. Tre plasser på brettet får dette direkte konsekvenser hvis du er der sammen med andre. I butikken og i kaffeen stiger prisen når det er flere kunder, mens prisene på markedet påvirkes ulikt. Alt dreier seg om å hente opp skatter fra det dypet. For å kunne hente mest trenger man utstyr. Skattene gir deg penger på markedet. Disse pengene kan brukes igjen eller kan regnes som poeng. Peter søkte lykken i det dypet, men mistet utbyttet da Sveinmain brukte en god tyv. Hollender sanket inn regelmessige poeng fra grunnere vann. De dype skattene var mest populære, men de ble godt beskyttet av blekkspruter. Det ble ingen flere tyver, som om det var avtalt en felles fredspakt. Sveinmain fikk så beholde gode diamantkort og suste forbi Hollender. Peter kom også sterkt tilbake, men startet for sent med gode dykkerekspedisjoner. Dessuten mistet han en dykker tidlig i spillet.
1. Sveinmain 1790
2. Hollender 1560
3. Peter 1480
4. Pift 1150
5. Vegard 1090

Vegard gikk hjem, men Pickomino holdt fire andre i Pifts Palace. Sveinmain ville allerede posere for et seiersbilde. Han hadde 7 makker etter bare to runder. Første runde fikk han 36-brikken! Men som så ofte i dette raske og morsomme spill, kan man falle dypt! Både Peter og Sveinmain mistet alle brikkene sine. Pift hadde mer hell (eller fornuft?) og mistet ingen. Hollender klarte å tangere Pift, men ble da hardt stoppet av både Sveinmain og Peter som stjal brikker fra ham. Pift vant knapt, men fortjent!

1. Pift 9
2. Hollender 8
3. Sveinmain 4
4. Peter 0

En god spillkveld i Pifts Palace ble avsluttet, mens neste adventspilling blir allerede på mandag. Advent er høytid i PG!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: