Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

3 in a row….

Posted by preikestolengamers den 19. juli 2009

Midten av juli og til og med Preikestolen Gamers har merket effektene av ferietid. Mange er fremdeles på ferie, men noen syntes det ble på tide med en brettspillkveld. Pift hadde kjedet seg uten spilling på mandager. Arild hadde en kveld uten beach volleyball og Hollender fikk en kveld fri fra besøket. Black Ant hadde invitert PG-ere til loftet denne fredagen. Morten hadde reist hjem tidligere fra ferien for å rekke dette høydepunktet.
Mens Black Ant åpnet PG-baren, startet 4 spillere med et spill som alltid passer når man har litt tid til overs. Det var ikke første gang Ubongo kom på bordet som første spill. Spillernes erfaring kom tydelig fram da alle prøvde å hindre andre i å ta attraktive diamanter eller nettopp gå for egen suksess. Forskjellene var små, men det var Ubongomester Vegard som vant igjen.

1. Vegard 6
2. Arild 5
3. Morten 3 (3)
4. Pift 3 (2)

Hollender hadde kommet , slik at det ble 6 spillere også denne gangen. Valget stod mellom Funkenschlag og Imperial. Arild ville prøve Imperial som han ikke hadde spilt før. Vegard husket sine feilsatsinger sist og ville gjerne få omkamp. Hollender og Black Ant forklarte reglene. Denne gangen spilte vi med en anbefalt husregel som går utpå at den spilleren som ikke styrer land får 1mln fra banken i Invest-fasen.
Arild startet spillet og produserte tropper i Frankrike. Hollender gikk direkte på invest for å få noe penger siden han snart skulle få investkortet. De fleste andre produserte tropper og dermed tok det ikke lang tid for invasjonene i de nøytrale landene startet. Pift mistet kontroll over landet sitt, og Black Ant hadde to land i tre runder. Han fortalte at det også kunne lønne seg å spille uten land, og senere investere i de landene som genererte størst utbytte (både i penger og poeng). Noen runder senere satt han en lang stund uten land. Desverre fikk han lite avkasting for andelen i Frankrike siden Arild holdt verdien lav (for å holde interesserte oppkjøpere på avstand). Morten hadde tatt over England og bygget en svær fåte. Vegard hadde bygget ut Tyskland, men mistet landet til Hollender. De fleste små andelene var i spillet og snart ble også de dyrere kjøpt. Pift sikret seg et stort område med Italia, mens Frankrike ble invadert av England. Tyskland hadde ingen andeler igjen og dermed kunne Hollender seile Tysland i en energimotor (taxation-invest). Morten prøvde å stoppe Tyskland og også Arilds Russland okkuperte områder for å stanse fabrikkens verdi i taxation. Men Hollender styrte Tyskland til felt 21 (faktor 4) og sikret dermed 48 poeng. Black Ant kjøpte den største andelen i England da han så at England kunne avgjøre spillet. Etter 2 timer og 45 minutter avsluttet Morten spillet og fintellingen kunne starte. Mobiltelefon med kalkulator måtte tas fram for å unngå feil. Det viste seg at Hollender tok sin tredje strake seier i Imperial.


1. Hollender 118
2. Pift 106
3. Morten 94
4. Black Ant 88
5. Vegard 88
6. Arild 73

Klokken var bare kvart på tolv og det var stemning for et lettere spill; 6nimmt (en klassiker i PG som spilles her over tre runder). Pift fikk mange stikk de første to rundene, mens 6nimmt-fenomenet Morten lå godt an. De siste runden førte til poeng for alle, og særlig Hollender som måtte trekke inn 15 kuhoder på en gang. Mye jubel og latter i dette alltid hysteriske spillet. Fenomenet ble slått av Arild som kronet seg til sommerkonge i 6nimmt.

1. Arild 28 (9+11+8)
2. Morten 42 (8+11+23)
3. Black Ant 42 (17+7+18)
4. Vegard 45 (5+22+18)
5. Hollender 50 (14+13+23)
6. Pift 52 (22+21+9)

Morten hadde nesten forlatt lokalet, men da han hørte at Ave Ceasar kom på bordet, kom han tilbake. Hollender ble startspiller, noe som passet Morten bra som fikk plass nummer 2. Allerede i den første svingen ble det fullstopp og mange måtte stå over før man kunne passere den trange veien. Black Ant, Arild og Morten var først innom for å hilse Ceasar som kostet dem noen poeng igjen. Vegard og Hollender kjørte fra, men mætte også innom keiseren. Vegard spilte to ganger en 1 i den siste svingen som presset Hollender ut hvis ikke han også hadde 1-ere. Spenningen steg, men 1-ere ble spilt og dermed var det ingen som røk ut. Morten og resten hadde passert og farten på hestene økte. Hollender spilte en 6-er for å henge på, men Vegard hadde ventet på dette og bekreftet at Hollender ikke hadde gitt mynten fra seg…….. Dermed ble han disket og førte ham i en legendarisk rekke i PG-historien. Latter hos mange, skam hos Hollender som tok hesten fra banen (uten å ha mistet kjørepoeng så langt). Hvem som vant ble dermed mindre viktig, men det kan nevnes at Morten slo Vegard på målstreken. Black Ant kom ikke i mål, men syntes at det var i hvert fall mye bedre enn å bli disket.

1. Morten
2. Vegard
3. Arild
4. Pift
5. Black Ant DNF
6. Hollender Diskv.

Stemningen var satt og ingen ville gå hjem før en runde med Diamant. Hollender prøvde å rette opp statusen, men det var Pift som spilte smartest. Morten tok mest risiko, men ble for lenge i grottene.

1. Pift 35
2. Hollender 31
3. Black Ant/Vegard/Arild 21
4. Morten 3

God sommer!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: