Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Mana og bison i PG

Posted by preikestolengamers den 16. september 2008

Nok en gang ankom 6 spillesugne medlemmer til dyst på Black ant`s spill-loft. Vegar i halvørska etter en ukes natteturnus fra Nordsjøen – uten søvn før spillkveld. Imponerende !!!! Sitat : «Jeg kan sove på skolen i morra».

Mens en ventet på at etternølere skulle ankomme, så satte de 4 første fremmøtte igang en runde 6 nimmt som etter flere år på modningsbenken, endelig er tatt inn i varmen i PG. Morten klarte i 1. runde å vise at seieren fra sist spillkveld hvor han vant 6 nimmt ikke var et skikkelig lykketreff, men nærmere en økning i aksjekursene på børsen, dvs. et engangsmirakel.

1. Hollender 0

2. Black ant 7

3. Vegard 15

4. Morten 36

Innante ankom etter å ha tilbrakt høsten fordypet i ett rør under fjorden (Ryfast), og kunne endelig komme ut av tunnellen og inn i varmen igjen. Han måtte trekke inn desidert flest kort, og fikk høre det, men slapp likevel billig unna.

1. Hollender 1

2. Vegard 7

3. Morten 15

4. Innante 19

5. Black ant 21

Sveinmain ankom, og for 5. gang på rad var vi 6 eller flere spillere i PG, noe som er tilnærmet rekord. Dermed ble det to bord igjen, og valget falt på Mesopotania, og Bison.

Mesopotania-bordet forklarte Black ant alle reglene med en gang……… og en var i gang. Det ble likevel etterhvert tydelig at han hadde spilt spillet en gang før, mens Vegard og Innante nok gjorde noen strategiske blemmer. De bygde seg nemlig sammen lengre og lengre vekk fra tempelet, mens Black ant fikk utvikle områdene nærmest tempelet for seg selv og sparte mange flytt. I tillegg ble det fort manko på stein, noe som gjorde at de rødgrønne slet med å få opp mana-skalaen, mens Black sprengte skalaen bare for å lage «hekkan»

Det gikk som det gikk, og Black ant vant – men forventer hardere motstand ved neste korsvei…

http://www.youtube.com/get_player

Sveinmain kom direkte fra foreldremøte hvor han hadde brukt tiden flittig å lest reglene til Bison opp til flere ganger. (godt disse møtene kan brukes til noe fornuftig). Etter en god regelforklaring, om innhøsting av fisk, bison og kalkuner, kunne Hollender fortelle at egentlig skulle det være American eagles en skulle høste inn i fjellet, men for å ikke såre den amerikanske nasjonale stolthet ble ørnene byttet ut med kalkuner i siste liten. Foreløbig har ingen sett kalkuner i fjellene i amerika, bortsett fra i spillet Bison da:-). Her gjalt det i kjent Kramer stil og befolke, og ha størst innflytelse på de beste områdene som gav mest uttelling på fisk, fugl og okse. Sveinmain og Hollender kriget lenge om et meget attraktivt Bison område, mens Morten fikk noen billige kalkunområder (hvem liker kalkuner). Sveinmain prøvde også å kuppe kalkunene til Morten, men ble kuppet på begge områder, og fikk et dårlig utgangspunkt før siste runde. Morten satset i tillegg på fisk, men Hollender angrep Mortens innflytelse før, som alltid Kramer bruker å gjøre det: A special final scoring.

1. Morten 31 (ja, dere leste rett)

2. Hollender 23, med laveste på 6

3. Sveinmain 23, med laveste på 4.

Bison, verdens beste minste spill innfridde veldig godt, selv etter en gjennomspilling. Alle var imponert over spillmekanikken som hadde noe Tikalsk over seg. Fordelen med dette spillet er at det går fortere, og er enkelt å ta med seg(passer i lomma). Passer bra for 3 som for 4. Gleder meg til å spille det igjen…

Morten fikk sin 1. skikkelige seier på lenge, og fikk honnør av alle for sin innsats:
http://www.youtube.com/get_player

Til slutt tok vi en runde No Thanks, med 6 nimmt kort, og kuber fra Bison, hvor Morten igjen kom seg ned på jorda.

1. Hollender 35

2. Sveinmain 47

3. Black ant 64

4. Morten 99

Bare en runde til, men denne gangen ville vi spille ordntlig 6 nimmt, igjen:

1. Sveinmain 7

2. Morten 8

3. Black ant 9

4. Hollender 34

Ny samling på mandag, mest sannsynligvis i Grotten, hvis vi klarer å vente så lenge……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: