Spillkveld 13.3.06

Lykken om at vi endelig skulle bli 4 i Preikestolen Gamers, tok en brå slutt da Morten ringte og meldte avbud. Da var det bare å pakke vekk Wallenstein, og rigge til JAVA, som hadde ligget snart ett år i skapet, og ventet på å bli spilt.

Tidligere PG kvelder hvor Euprat og Tigris var på bordet klaget alltid Hollender og Black ant på at 2 trekk var for lite. Nå i Java skulle de få hele 6 trekk hver, og muligheten for ett 7.

Etter en kort regelgjennomgang, så ble det kryptiske spillmekanismekortet plutselig veldig forståelig. Og etter utallige kron og mynt varianter, ble det til slutt Hollender som fikk det ærefulle oppdraget å starte. Det tok ikke lange tiden før 6 trekk ble i snaueste laget. Men hadde vi hatt flere trekk, ville vi slitt mer med tellinga også. Hollender slet med utleggene sine, kom til 5 legg, før han fant ut at han skulle starte på nytt. Black ant prøvde opp til 4 ganger på samme runde å bygge 2 byer sammen, men til og med etter 4 gang var det heller ikke lov!

Sveinmain ble festivalkongen, og håvet inn billige poeng på dette, helt til han utfordret Black ant til festival når ant hadde ett kort på hånden. Sveinmain håpet på 5 raske poeng, eller 3 delte, men Black ant hadde ett 2 poengs-kort på hånden og innkasserte alle 5 poengene. Dette skulle til slutt bli avgjørende for spillet. Vi bygde oss opp i høyden, og delte byer, og bygde nye. Joan og Black ant begynte å posisjonere seg noe voldsomt på slutten, mens Sveinmain så at sin eneste sjanse var å få avsluttet spillet så fort som mulig. Det var 4. treer brikker igjen. Så en stor innsjø, 9 poeng, og alle brikkene ble brukt opp. Det var klart for siste telling.

Sveinmain klarte å karre seg til 40 poeng, mens Black ant studerte reglene for å finne ut om ikke alle skulle flytte før siste telling fant sted. Joan scoret 30 poeng, mens Black ant også scoret 40 poeng i siste telling.

Black ant vant knepent med 96 poeng foran Sveinmain som fikk 93. Joan som hele veien hevdet at det var en stooor ulempe å begynne spillet endte opp på 70 poeng.

Java imponerte oss i PG, som nøt å bygge i høyden, og skape sivilisasjoner. Utrolig hvor lite 6 trekk egentlig er. Det eneste som manglet på Java, var kuleramma. Det hadde gjort seg, slik at vi hele veien visste hvor mange trekk hver person hadde tatt, før en fant ut at en skulle starte på nytt. Bortsett fra det, Java kommer garantert på bordet igjen!!!

Så nå er ventelista over uspilte spill i min samling kun på ett spill: Maharaja. Så nå er det vel snart på tide å fylle på igjen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: