Preikestolen Gamers anbefaler spill

Velkommen til Preikestolen Gamers’ Anbefaler-sider. Vi er stolte av å kunne representere skikkelig gode spill i lokale butikker, og vi ønsker virkelig å dele gleden over brettspill med andre.

Brettspill er nemlig mye mer enn bare Monopol, Ludo og Yatzy! Disse spillene finnes omtrent ikke i vårt vokabular, da de har svunnet helt bort i glemselen takket være de enormt flotte spillene som finnes der ute, og det kommer stadig nye på markedet.

Preikestolen Gamers ønsker derfor å hjelpe til med å luke ut de alle beste spillene i sin sjanger, og håper virkelig at du kan glede deg over våre anbefalinger.

Selskapsspill: Dixit

PG er ikke kjent for å være spesielt entusiastiske over selskapsspill under sine samlinger, men dette var et spill som var unntaket som bekrefter regelen.

Hver spiller får utdelt 6 kort med fantastiske illustrasjoner på. Kortene er så flotte at man kan sitte og stirre på dem ganske lenge selv uten å spille. Og i tillegg skal man bruke fantasien til det ytterste og lage en beskrivelse av kortet – men likevel ikke være så direkte at alle vet hva du mener. Det holder nemlig at én person stemmer på deg for at du skal få poeng. Om alle eller ingen stemmer på deg får du ingen poeng.

Dixit har fått sin egen videoomtale av Takras, og er verd å sjekke ut om du lurer på om dette er et selskapsspill for deg.

For viderekomne: Power Grid

Få spill får så stor oppmerksomhet i PG som Power Grid – eller Funkenschlag som vår versjon heter. Dette spillet inneholder auksjonsfaser, planlegging og endring på rekkefølge avhengig av hvem som leder.

Power Grid kom på førsteplass i PGs eminente adventskalender for 2010. Sjekk ut videoen for 24. desember og bli overbevist!

For alle: 7 Wonders

Når dette spillet kom ut, så kom det ut med storm! Dette unike spillet har en mekanisme som gjør at alle spillerne kan være engasjerte samtidig, og helt opp til 7 spillere støttes på én gang, uten at spilletiden drar ut.

I 7 Wonders skal man som tittelen sier, bygge ut sine underverk, samtidig som man må tjene inn poeng på andre måter, eller gjerne gå til kamp mot sine motspillere. 7 Wonders er også et spill som har fått sin egen video, og er virkelig verd å sjekke ut. Man kan ikke ta feil med dette spillet, og det engasjerer både unge og gamle.

3 kommentarer til «Preikestolen Gamers anbefaler spill»

 1. Hei godtfolk!
  Jeg ser dere har spilt Cosmic Encounter kun en gang (etter statistikken på venstre side på siden deres), og da har dere spilt Avalon Hill’s verson. Fantasy Flight’s reprint er en veldig god utgave (jeg har ikke erfaring med AH selv), og vi spiller dette særdeles ofte i vår gruppe. Dette er et spill hvor man er innvolvert HELE tiden; merker at vi faktisk må ta pause slik at vi får gå på do.. Vi spiller ofte 3, men det kommer bedre til sin rett ved flere. Hovedgrunnen til at jeg liker dette spillet såpass godt, er at selv om man ligger dårlig an, kan spillet snu ekstremt fort. (Mulig du kjenner spillet bedre enn hva siden deres gir utrykk for, og da får du bære med meg). Spilldynamikken er også bygget opp slik at kort som i utgangspunktet er dårlige, kan ofte være gode om de benyttes riktig eller i rett tidspunkt. Får dere tak i FF sin versjon, så ikke gå i samme felle som oss: begynn med de letteste (men ikke dårligste) romvesenrasene – merket med grønt lys i hjørnet på kortet. Og begynn uten flare.

  Vi skal akkurat til å prøve både 7 Wonders og Power Grid i disse dager, så får vi se hvordan de slår an:)

  Ellers veldig bra side med mye oppdateringer og interessante skriverier, og gode spillomtaler på norsk! Stå på og spill til søvnen tar dere!

  Mvh Daniel, Trondheim

 2. Takk for flott kommentar. Ja vi har spilt det i PG, men bare en gang er jeg redd og da satt jeg på feil bord. Det er jeg som står som eier av spillet, men foreløbig har det blitt mest leking med spillet av mine barn og lite spilling. Men komponentene er flotte og fungerer bedre enn StarWars figurer. Hollender er den som kan reglene, og vi trenger vel å spille det snart igjen før han glemmer reglene. Fantastisk flott brett, så skal ta anbefalingen din til rette og be han lære oss en runde. Problemet er for mange gode spill og for få spillkvelder. Men med regn og høstvær så øker frekvensen, heldigvis. Men har fått inn noen nye ivrige medlemmer i Takras og Marog/Karoleena som pumper inn det ene nye brettspillet etter det andre fra kontinentet/brettspillbutikker og dermed havner gamle travere som Cosmic Encounter på ventelista. Men er veldig klar for å prøve mitt Cosmic Encounter, spesielt etter dine anbefalinger. Takk!!! Trenger oppmuntringer som dette:-)

 3. Faktisk er Cosmic Encounter et spill jeg har hatt lyst å prøve lenge. Husker du hadde det med en gang på Loftet, men da ble det ikke spilt. Tror vi spilte Colonia den kvelden i stedet for. Så gjerne ta det med, så er jeg med om Hollender er tilstede for regellesing.
  Jeg er jo tilhenger av FF, selv om jeg virkelig misliker regellesingen av spillene deres. Forferdelige regler, skjønner ikke at det er mulig. Men takk for kompliment, Daniel, og skal blir spennende å finne ut om dere liker 7 Wonders og Power Grid 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: