Sveinmains Spel 6

53883308-9995-41EB-BBD6-CD5D00DB81EB
Masse glade mennesker samlet i Sandnes!

Spel 6 – sist Preikestolen Gamers(PG) var skikkelig representert var for 2 år siden på Spel 2. Det var siste gang Black ant ble sett spille brettspill, etter å ha funnet sin utkårede(Alert!!!). Nå skulle Sveinmain og Robert endelig ta turen helt fra Jørpeland til Sandnes. Dog kun på søndag, da fredag og lørdag gikk med til jobb og studier denne gangen.

9e48253c-5f1e-4155-8909-deace8edd807.jpeg
Må hjem å snekre denne skatten av et spill…

Vi hadde siktet oss inn på Azul-turneringen som startet søndag kl. 11. Opp kl. 8 for å være på plass i god tid. Vi var en av de første på plass ca kl. 10.15. Ble godt tatt i mot av Andreas og Terje Vedaa som så usedvanlig våkne ut etter ei helg med spilling. Fikk lokket gutta med på et par runder Tumblin dice før alvoret startet. Må snart lage meg et eget eksemplar av dette spillet. Moro, fascinerende, og en høy en gang til faktor. 9/10

6030E9B9-6C7B-48B4-9466-93DE220AE8CE
Krampeaktig godt spill

Fortsatt litt tid igjen, og da fant vi et spill vi aldri hadde sett før: Le Passe-trappe. Spille kunne minne litt om Sjoelbak, men tok mye mindre plass og skapte mindre lyd… Her skulle en med hjelp av en stikk tømme sin side av brettet over til motstanderen sin side. Kan sikkert også lages på sløyden. Slo Robert og Terje, men fikk en siste runde med Robert som ble så jevn at begge fikk krampe i hånda av all strikk-skytinga. 8/10

37C1C086-565D-4266-86EF-480BAAE9E378
Azul – er en perle i spillverdenen, og det beste spillet jeg spilte på Spel 6

Så kom det vi hadde gledet oss til, Azul-turneringen. Med hele 32 deltakere var det nesten litt NM-nivå på arrangementet. PG hadde semi, og kanskje finale som mål. Da var det drit at Sveinmain og Robert havnet i samme pulje, sammen Terje Vedaa og Rune fra Bergen. Robert var kjapt akterutseilt, mens Sveinmain gav Rune som med litt hjelp av Terje fortsatt hang godt med i spillet. Så var det kun 2 farger igjen i 5. runde. Sveinmain trengte den ene fargen, men Robert som kunne hjelpe en god venn i nød tok selvsagt den fargen Sveinmain måtte ha for å avslutte spillet, og kanskje slå Rune. Dermed ble det enda en runde og en knusende seier på Rune som fosset i fra oss andre. For oss i PG var eventyret ute… men i kulissene på Spel venter alltid en reddende engel… 9,5/10.

C9BB27D0-1149-47DC-9AE5-F61993D18AC4
Mye stasj og dyr plast i dette 2 mannsspillet. 

Øystein Eker, en institusjon i brettspillmiljøet i Stavanger er alltid lysten på å spille kvalitetsspill og ikke minst lære disse fra seg! Med seg i baggen hadde han Die Macher, The Gallerist og Thunder Alley, men vi hadde kun tid til å spille et av dem. Etter en titt på BGG, så falt valget på the Gallerist som skulle være best med 3 spillere. Mens Øystein satte opp spillet rakk vi en runde Santorini. Robert valgte rolle, og Sveinmain startet å bygge. Det ble en overkjøring hvor Sveinmain kjørte showet og Robert forsvarte seg det han klarte, men måtte gi opp til slutt. 7/10.

2108A091-DE70-4BAE-B851-51919941CC90
Øystein «the Angel» Eker lærer bort gode spill – igjen!

Så var the Gallerist klar. Øystein forklarte reglene mesterlig. Så var vi i gang. Her var det actions, executive actions, og mye og holde styr på. Kunstverdenen er avansert, men likevel klarte the Gallerist å skinne som ei sol. Her skulle vi oppdage kunstnere, kjøpe kunstverk, selge kunstverkene igjen og ha publikum tilstede på utstillingene våre. Øystein hadde spilt mange ganger før men aldri vunnet, men PG var såpass gentle at vi selvsagt gav han seieren denne gangen, hvor han vant med 10 poeng foran Sveinmain som igjen var ca 10 poeng foran Robert. Veldig kjekt spill, og veldig å spille med engelen Eker. 8,5/10

8024066A-D9AE-431D-8978-371ECE31A6AE
Mye nytt og fedt på dette premiebordet. 

Innimellom the Gallerist var det en liten tale, og fordeling av premiebordet. Eller fordeling og fordeling fru blom. Godt vant med MidWinter og premiebordet der, så var kvaliteten på premiebordet på Spel nesten på samme høyden. Det var sykt med store esker og dyre spill men ikke alt for mange. Kanskje kunne en vinne en godbit? Selvsagt skulle turneringsvinnere få velge, men i motsetning til MidWinter, så skulle også arrangørstaben også hente hvert sitt spill. Dermed var det ikke mange spillene igjen til ”allmuen”, og mange måtte gå tomhendt fra spillhelgen(ja, jeg hadde flaks denne gangen). Det hadde vært bedre at de store eskene hadde vært flere mellomstore esker, og arrangørstaben/klubben kunne fått kost seg med litt av overskuddet på Outland/Spillskrinet i etterkant – fullt fortjent.

4E5CF0ED-2EEC-41CD-9312-BB35C90A46CA
Kanskje dette spillet var beregnet på en annen aldersgruppe enn menn 40+?

Og mens premieutdelingen var rakk vi en kjapp runde Quizoo. Hvem er lengst, tyngst, raskest og eldst av dyrene på bildet? Den kjappeste som svarer riktig får kortet.  Helt greit og ikke noe mer…  3/10

26601C13-B23F-46DF-9F74-60CF34715437
Dette spillet bør ikke tas bilder av, det bør filmes.

Klokken nærmet seg 18.00 og avslutning. Men ikke alle ville gi seg ennå. Happy Salmon, et spill jeg kun har observert, måtte prøves uten at spillet akkurat var i kikkerten min. Ikke lett å styre armene i dette spillet hvor Frk. Vedaa fikk en ivrig Sveinmain i hodet, og ble tilkjent seieren umiddelbart, med dertil beklagelse. Heldigvis kunne vi spille en ny runde og da gjaldt det å kontrollere vinnerinstinktet, og heller passe på at alle overlevde. Happy Salmon er vel mer en lek enn et spill. 4/10

B48894D5-DAEF-4346-B716-52AD57F1C3F1
Richard og Geir Harald lurer på om brettspill er kunst?

Takker Geir Harald og resten av arangørstaben i Alea Jacta Est for et flott arrangement. Har lovt Eker å komme tilbake neste gang å spille the Macher. Så da sees vi IKKE til neste år, men til høsten en eller annen gang på Spel 7. Flotte lokaler, godt forberedte turneringer og en positiv gjeng. 8/10.

2 kommentarer til «Sveinmains Spel 6»

  1. Alltid en glede å spille med dere østfra. Tar reglene med en gang og spiller raskt. DIE MACHER NESTE GANG!

  2. Glemte å nevne at nye Sirkus Løvebakken er basert på Gallerist. Plaza er Dagsrevyen hvor politikere flytter inn fra partikontorer.
    Kampen er nå mellom lokale og nasjonale saker som f.eks sykehus.
    Flytting er rundt en rondell hvor du må betale ekstra for å flytte langt.
    Fungerer veldig bra. Har fått positive tilbakemeldinger. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: