Concordia, Mangrovia mm.

Concordia
Concordia

Søndagkveld er en sjelden spillekveld i PG, men ved mangel på andre aktiviteter er det ikke vanskelig å fylle et bord. Vegard kunne være vert og tok imot Pift og Hollender. Vegard og Pift hadde ikke spilt Concordia og hadde lyst til å prøve dette. Som PIit påpekte er det ganske mye å sette seg inn i, men Concordia spilles egentlig lett. Hver runde spiller man ut ett kort og utfører handlingen. I løpet av spillet skal man kjøpe flere kort og helst posisjonere seg best mulig på brettet, for gudene på kortet kan gi mange poeng på slutten. Arkitekten og diplomaten  ble flittig spilt. Særlig Pift oppdaget hele romerriket på nytt. Vegard kjøpte tidlig to Minerva-kort og satset på å få tilsvarende bygg. Hollender samlet Saturnus-kort som gir poeng for antall provinser du har hus i. Som sagt lett å spille, men vanskelig å planlegge. Ofte hadde man for lite penger eller manglet man en vare til å kunne bygge eller kjøpe kort. Litt sukk og stønn, men tempoet lå høyt. Siden poengene blir utdelt når spillet er slutt er det usikkert hvordan andre ligger an, så det gjelder å bygge hus og kjøpe kort på billigst mulig måte. Hollender startet med dyre varer, mens Pift og Vegard sikret seg en del byggestenbyer i starten. Man trenger byggestener til bygging, så de slapp å kjøpe de på markedet. Vegard avsluttet spillet og sikret seg 7 poeng. Så ble det telling, mens Sveinmain som hadde kommet forsøkte å få Robert til å debuttere i OG, men han sliter foreløpig med prestasjonsangst. Alle hadde sine egne guder som gav mange poeng, men Vegard slo til med Minerva-gudene og tok en utklassende seier. Pift hadde også noen gode Minerva-kort og passerte Hollender.

1.Vegard 148 2.Pift 129 3.Hollender 121

Mangrovia; leet å spille og vakkert å se på.
Mangrovia; leet å spille og vakkert å se på.

Sveinmain hadde lyst til å spille Mangrovia fra norske Eilif Svensson.

Mangrovia
Mangrovia

Sveinmain banket hele Kåre Gamers i fredagens sesjon og kunne spille utenat. Etter en grundig forklaring hvor det kom fram at paradisfuglene endrer landskap når ingen velger startspiller. Ifølge Main var dette noe som Kim slet med på fredag da han aldri kunne bygge og således slaktet spillet. På det fargerike brettet skal man bygge hus og posisjonere seg best mulig. I tillegg kan man samle diamanter som man trekker fra en pose. Desto høyere man kommer på diamantskala jo mer diamanter man kan beholde. Spillet kan og bør spilles på en time og med erfarne og kjappe PG-ere var dette ikke noe problem. Sveinmain satset tidlig i spillet på flere flertall i blant de mest verdifulle gudene i spillet. Pift bygde innenfor gjerdet, Hollender nederst på brettet og Vegard sanket poeng overalt. Kjekt med et spill som kan spilles fort. Skipet beveget seg raskt og rundene gikk fort. Mot slutten ble det bare litt mer tenking da alle prøvde å få mest mulig ut av de siste handlingene. Flere runder valgte en å ikke bygge og heller samle gode pengekort og ikke minst bestemme hvor paradisfuglene skulle være i den neste runden. I den siste

Jevnt resultat gir god opplevelse
Jevnt resultat gir god opplevelse

runden sikret Hollender flertallet nederst på brettet, mens Sveinmain og Vegard stjal kostbare poeng fra hverandre øverst på brettet. Så ble poengene telt og merkelig nok og til tross for store forskjeller underveis, kom alle farlig nært hverandre. Sveinmain ledet før amulettene ble tellet. Så kom først Hollender forbi Sveinmain og Vegard manglet bare 2 poeng etter en spennende amulettspurt. Overraskende seier til Hollender (som hadde bygget minst). Sveinmain og Vegard klaget på sabotasjen de hadde innbyrdes, men over spillet klaget ingen. Mangrovia falt godt i smak med en spilletid på en time! Det var nok ikke siste gang Mangrovia kom på bordet i PG.

1.Hollender 66 2.Sveinmain 65 3.Vegard 64 4.Pift 61

Imperium: ikke så vakkert, men derimot praktisk! Kan spilles på toget, fergen og flyplass.
Imperium: ikke så vakkert, men derimot praktisk! Kan spilles på toget, fergen og flyplass.

Til slutt spilte vi Imperium. En filler som kom på norsk marked denne høsten. Et kort innflytelsesspill hvor man skal sette inn styrker og flytte disse strategisk rundt på brettet. Når alle har 8 kort og spillet omme. Spilletiden var cirka 20 minutter. Det hele ble ganske jevnt igjen, men Pift tok en sterk seier med eneveldig på tre kontinenter.

1,Pift 12 2.Hollender 11 3.Sveinmain 9 4.Vegard 8

Kjekt med spilling på søndag og det var bare starten på uken med mye mer aktivitet i PG!

En kommentar til «Concordia, Mangrovia mm.»

  1. Jaha, stadig nye regler som kommer for en dag! Tror nok vi må finne en anledning til å gi Sveinmain litt mer pes i Mangrovia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: