Lun stue – uten frue!

Saulius var en kløpper til å bygge London!

Fruen til Sveinmain hadde stukket et par dager på kurs, og derfor prøvde Sveinmain å få til spilling etter leggetid. Første forsøk strandet da Vegard også ville ha spilling hos han. Sveinmain prøvde igjen neste dag, men med 4 spillinger på 5 dager for enkelte var det Saulius som dukket opp hos Sveinmain, mens de andre gikk glipp av en kjekk, men dog sein kveld med spilling.

Saulius hadde tatt med London, og Sveinmain liker både byen og spillet, og dermed testet vi ut kanskje Martin Wallaces beste spill med kun 2 spillere, og det skulle vise seg og fungere ypperlig med to. Ingen spesialregler for 2 spillere, egentlig kun fordeler da en kan kjøpe by, bygge by og kjøre by mye oftere enn med 3 eller 4! London skulle utvikles etter den store brannen i 1666 og bygges gradvis opp. Til å begynne med kommer det kort som koster lite og gir brukbart med penger, men etterhvert blir kortene dyrere og gir mer poeng. I tillegg kommer det selvsagt mer og mer fattigdom etterhvert som byene kjøres og utnyttes for ressurser. Lån blir en viktig ingrediens etterhvert og Sveinmain fikk bygd Bank of England og fikk dermed låne 12 penger istedet for 10 til prisen av 15!

Sveinmain bekjempet fattigdommen - og vant

Med knapphet på ressurser var dette godt å ta med seg. Veldig mange forskjellige og spennende kort i dette spillet, og en er liksom med på en reise i tid i London. En må hele veien holde fattigdommen nede, men da blir det  lite penger og poeng, en vanskelig balansegang. Sveinmain klarte hele veien å ligge litt lavere enn Saulius i fattigdom, og Saulius klarte ikke å tette dette forspranget. Når han i tillegg hadde oversett at en måtte ha 15 og ikke 10 penger for å tibakebetale lånene så ble det 7 poeng i trekk også der og dermed var det det som skulle skille seier mot sisteplass denne kvelden. Sveinmain ble dermed konge av London og kunne spise middag med Dronning Elisabeth og Obama, mens Saulius ble prins av Liverpool og kunne synge Imagine resten av kvelden.

Slik skal en ekte Vikings se ut!

London tok igjen cirka 2 timer som det pleier, men det hindret oss ikke til å ta en runde Vikings selv om klokken hadde passert 24.00. Her trengte vi ingen opplæring eller regellesing og kunne kjøre rett på, trodde vi. Saulius gav mye for startspiller, og kom dermed bakpå tidlig når det gjaldt penger. Sveinmain kunne spare litt samtidig som han fikk inn mest penger de to første rundene. Etterhvert ble vi begge mye rikere, men da var allerede Sveinmains brikker temmelig kompakte og han hadde stukket i fra på seierspoengskalaen. Derfor ble det lite spenning på slutten denne kvelden selv med 11 poeng trekk på de blå fiske-vikingene så vant

Jarl Sveinmain den raude

Sveinmain med 2/3 runde på brettet. Men uansett var en meget hyggelig kveld over, med 2 vakre velspilte spill på menyen denne gangen. Forretten ble det ikke tid til denne kvelden, da må vi nok starte tidligere. Vikings hadde nok blitt jevnere hadde vi lest regelheftet at med 2 spillere skal en ha 30 mynter hver til å begynne med. Tror vi startet med 15 og da er det lett å havne bakpå økonomisk og det var det Saulius gjorde. Hadde nok blitt mye jevnere med mer cash. Får fikse det til neste gang…

Takk til Saulius for en kjekk kveld i brettspillets tegn:-)

Fattigdom og plyndring ble Kong Saulius bane denne kvelden...

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: