Over bekken etter brettspill!

Bamboleo - en god forrett!Morten! Ja Morten hadde tatt turen over bekken etter brettspill,  til Spill-loftet helt fra Stavanger. Dette er alltid ekstra stas i PG, og et bevis til alle spillinteresserte i Stavanger området at det er like kort fra Stavanger til Jørpeland som motsatt vei! 7 spillere skulle dukke opp denne mandagen, selv med frafall fra 3 faste medlemmer som Pift, Takras og Peter! Til å begynne med startet vi med en nykommer på brettspill-fronten: Bamboleo. Et balanseringsspill som kan minne om Bandu, men likevel er temmelig forskjellig. Endelig et spill som plastikken kan sprettes og ett minutt senere spilles noe regel-leserne setter stor pris på. Det var lenge siden sist. Alle skulle nå fjerne en brikke hver, en kunne gi seg, men ville da miste en brikke. Første runde gikk og gikk og alle ventet på at brettet skulle tippe, men selv da siste kloss gikk sto plata like støtt. Vi begynte alle å lure på om det var mulig å tippe plata i det hele tatt. Saulius skulle gjøre våre spekulasjoner til skamme. Som 2. mann klarte han med å fjerne en brikke det hele til å rase. Stablet kjapt opp nye muligheter på brettet og et par runder rundt bordet med brikke-fjerning klarte Saulius det samme igjen. Morten ble dedikert som vinner, mens Saulius fikk med seg spille hjem for å øve:-)

Bamoleo var et morsomt element av et balanseringsspill. De som ikke liker denne formen for spill syntes også det var et positivt element, da en kun skal fjerne brikker, og ikke ha en stø stablende hånd som ofte kreves i slike spill.

Vi delte oss så i 2 bord. Sveinmain, Saulius, Hollender og Morten tok seg en tur til Augsburg 1520 hvor det hele skulle dreie seg om å bestikke de mektige innen den katolske kirke for å få almisser tilbake som en igjen kan bestikke ennå mer osv. Spillet er litt pokeraktig, hvor en byr om denne innflytelsen, enten i form av Penger, Seierspoeng eller kort, som en igjen kan kjøpe i neste runde. 5 runder av 5 auksjoner skulle spilles, og det ble mye bying noen måtte ofre mye for suskess, mens andre fikk noen billige. Sveinmain var vel mest i den siste kategorien. Hollender spilte lurt og hadde mange kort på hånden, men betalte ofte dyrt, og fikk lite ut av denne innflytelsen. Saulius var en slugger, mens Morten psyket ut Hollender med erotiske tannlegehistorier, som gjorde at Hollender støtt og stadig spilte feil farge ut på brettet. Siste runde ble litt antiklimaks da seierspoengpriviliegiene forsvant i de 3 første auksjonene, og det ble lite poeng å hente på de siste 2. Sveinmain karret til seg siste poengkriteriet, og endte opp på 45 poeng. Morten kom nærmest med 38, Saulius 30, mens Hollender endte på 25, han som bygde Kirken først kom altså ikke over 25 poeng som en måtte bygge kirke for å komme over.

Hollender var lite fornøyd med måten spillet sluttet på men slik går det når en planlegger for dårlig:-)

På det andre bordet havnet en alt for velkjent gjenganger på bordet: Funkenschlag. Det ble som vanlig en tett batalje med Dr.Proktor, Black ant og Vegard som sloss om seier. Det ble harde budrunder om enkelte sentraler, den ene 32 sentralen gikk for hele 125! Men hva gjør vel det når du går for seier:-) Koreabrettet ble testet ut for 1. gang og det også infridde for alle ihuga Funken-fans. Nye måter å tenke på med blant annet 2 markeder (nord og sør) gjør at variasjon krydrer dette spillet. Denne gangen ble det ikke fintelling av elektronene, men rett og slett poengseier til Vegard, som slo Black ant med 1 og Dr.Proctor med 2 poeng.En knepen seier!

Det andre bordet avsluttet med en runde Rock! Et stein, saks og papirspill for inntil 4 personer i kort-format. Skeptisk? Det fungerte mye bedre enn forventet, og det gjaldt å være kjapp til å rope ut hva som tar hva. Den som roper saks først, hvis det er et flertall av sakser som ikke blir spist av stein får vedkommende alle kortene. Den som har flest kort vinner. Noen regler i tillegg til dette selvsagt, men et stemningskapende spill, hvor det også kan være en fordel å forhandle. For hvem sa saks først, når alle roper i kor. Morten er en slu rev på dette området, som tidligere stuntpolitiker i Strand. Han vant overlegent med 24 poeng. Hollender fikk 14, mens Sveinmain og Saulius begge fikk 10.

Selv om klokken ikke en gang hadde passert 23, så avsluttet vi i PG denne kvelden, ikke for å gå hjem, men for å spille inn de siste 8 episodene i vår eminente julekalender. Det ble mildt sagt spektakulært med røyk og våpen, penger og …. ja, åpne lukene hver dag, så får du se. Gleder meg allerede! Dagens sitat kom fra Morten: Synes PG har blitt mer et teaterlag enn en spillklubb… Julaften kårer vi vinneren, og i dag ble Bamboleo, Augsburg og Funkenschlag 3 av de over 100 nominerte til PGs julekalender 2011! Så vil tiden vise hvilke spill som når opp da. I mellomtiden, ha en god førjulstid:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: