Sommerspilling med Peter, Tori og Titanic


9. juli, sommer, og Sveinmain hadde huset for seg selv. Hva var mer naturlig enn å invitere de som satt hjemme til en sommerspillkveld. 2 takket kjapt ja til invitasjon, mens Hollender kom noe senere. Peter og Knut dukket opp og før vi kom igang hadde første spill allerede valgt seg selv. Knut skulle kjøpe seg splitter ny båt denne dagen, men under prøvekjøringa så viste det seg at det var hull i båten! Siden vi ikke hadde brettspillet Titanic, falt valget på Powerboats. Knut slet selvsagt med hull i båten sin i første løp, mens Sveinmain tok en skikkelig seightseeing i det 2. Powerboats var igjen en kjekk opplevelse, selv med kun 3 spillere, og husker jeg ikke feil var det Knut og Peter som vant et løp hver.

Så til kveldens hovedrett, et spill som har blitt spilt alt for sjeldent her i PG, nemlig Tikal. I Tikal gjelder det å utforske jungelen. Gjennom å bygge templer, og ha majoritet på disse, samt samle skatter får en poeng ved hver telling. Peter åpnet skarpest og tok en klar ledelse. Han fikk ut et telt og kunne befolke jungelen derifra. Sveinmain og Knut slet mer, men klarte likevel å samle viktige poeng. Etterhvert fikk også de ut sine telt, og til og med 2! Dermed ble det lettere å befolke jungelen, og poengene begynte å tikke inn. Ved 3. telling lå Peter på etterskudd poengmessig, mens Knut ledet. Det ble et skikkelig race om maximal innflytelse etter 4. og siste telling. Knut klarte kunst-stykket å vinne det hele med 1 knepent poeng.

1. Knut 125
2. Sveinmain 124
3. Peter 101

Hollender hadde ankommet og det hadde også brettspillet Tori, som handler om OL i Helsinfors i 1956 hvor finnen Tori var den store utøveren. Spillerne er torghandlere og i tillegg til å selge suvernirer av Tori, så selger de også is, grønnsaker, fisk o.l. Det gjelder å ha max. innflytelse på de forskjellige bodtypene, og på den måten skaffe seg innflytelseskort. Torget var ubegygd, men etter noen runder dannet det seg gater og turistene ble lokket til de ulike bodene. Sveinmain klarte å få delvis innflytelse i de fleste områder, mens de andre satset på topp-innflytelse i få. På den måten klarte Sveinmain å kapre flest poeng før siste bodutbyggingsbrikke forsvant.

1. Sveinmain

Etterpå ble det sådd tvil om Sveinmains seier, og finlesing av poengberegningen viste at vi nok hadde beregnet innflytelsen feil. Så en ny runde med Tori må nok til for å kunne spillet det skikkelig. Så langt ble vi dog enige om at det måtte være det beste en finsk brettspill-designer noen gang hadde gjort:-)

En hyggelig kveld var desverre alt for fort over:-(, men for enkelte har det blitt nok spilling likevel i sommer…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: