Reeperbahn um halb zwei, Packeis am pol, Rattus og Mexica

Mandag etter PG-galla bruker det normalt å være lite oppmøte i PG, så også denne mandagen. Men de som møtte opp hadde en innholdsrik kveld på brettspillfronten. Peter ankom tidlig, og han og Sveinmain spilte en runde Reeperbahn um halb zwei, et skikkelig tautrekkingsspill for 2 mens de ventet på Ant. Sveinmain vant første spill, men så fattet Peter poenget, og han vant neste runde, og dermed måtte det en finalerunde til. Peter vant også denne og dermed sammenlagt, og ble dermed Rune Rudberg, mens Sveinmain ble Bruno!

Ant glimtet fortsatt med sitt fravær, og derfor tok vi også en runde Packeis am pol mens vi ventet. Med to blir det rene pingvin-sjakken. Peter som er en habil sjakkspiller, fikk god motstand av Sveinmain helt til han gjorde et lite feiltrekk. Peter, ala Magnus Carlsen torpederte all motstand og vant en solid seier.

1. Peter 67 fisk
2. Sveinmain 37 fisk

Så dukket Ant endelig opp, og vi kunne starte på noe skikkelig. Som en starter så tok vi fatt på Rattus, det nye norske spillet som Sveinmain introduserte på PG-gallaen. En kjapp regelforklaring og vi satte igang. Med Peter og Black ant ble plutselig Rattus mye mer taktisk enn forrige gjennomspilling. Handelsmannen ble flittig brukt slik at brikker ble flyttet til land uten rotter. Ridderen var også sentral, da rotte pesten måtte flyttes lengst fra sine egne brikker. Dessverre for Peter så bodde Sveinmain og Black ant stort sett i de samme landene, og dermed endte pesten opp i Peters land i 2 av 3 tilfeller, og reslutatet ble deretter. Når alle rottene hadde spredt pesten sin hadde Black ant igjen flest innbyggere i europa, mens Peter nermest var utrydningstruet.

1. Black ant 12
2. Sveinmain 11
3. Peter 6

Så til kveldens hovedmeny. Sveinmain hadde en ny skatt i sekken som lenge har ligget i hylla til modning og endelig plasten kunne sprettes av. Mexica skulle endelig testes. Med søsken som Java og Tikal så var forventningene til spillet satt, selv om Sveinmain prøvde å dempe forventningene noe med å si at Mexica var familieutgaven av de 3 spillene. I Mexica skal vi bygge opp byen Henandes Cortez ødela da han erobret Mexico på 1500tallet. Azekerne skulle bebo området med akvadukter og pyremidebygging, men først måtte byer grunnlegges. Peter startet spillet med å hoppe ned til innsjøen i spillet og grunnla en by der. Vi andre hoppet etter og dermed startet kampen om byene og poengene. Som vanlig 2 tellinger, men forunderlig var det denne gangen ingen Special final scoring som spillskaperen Kramer har i forgjengerne Tikal og Java. Morsom forflytning langs aquaduktene, da det var kostbart å flytte seg på land. Black ant og Peter hadde noen skikkelige innflytelseskamper i de store byene, mens Sveinmain satset heller på de litt mindre og fikk lov til dette i fred og ro. Halvveis i spillet ledet han med cirka 10 poeng. Men Peter og Ant kampen om de store regionene fortsatte med samme mynt etter også i 2. halvdel noe som ikke talte til deres fordel. Dermed kunne Sveinmain i ro og mak bygge små pyramider i middels store byer noe som høstet brukbart med poeng når den siste tellingen kom. Sveinmain vant dette meget vakre og kjekke spillet med en halv langside, mens spillet i spillet mellom Peter og Black ant endte med seier til Black ant.

1. Sveinmain 131
2. Black ant 104
3. Peter 101

Mexica overrasket, og var slik jeg ser det ikke noe familieutgave. Etter en gjennomspilling var det fullt på høyde med både Tikal og Java, og jeg gleder meg til å teste det ut igjen. Rattus gav også mersmak denne gangen og må testes igjen. Pluss for Rattus med kjapp spilletid.

En kjekk kveld var over, men ikke uten en liten video-oppsummering:

http://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: