Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Noen spiller, mens andre boller….

Posted by preikestolengamers den 5. mai 2009

Mange PG-ere måtte stå over på grunn av ulike forpliktelser på hjemmebanen, men lille Jørpeland har nok spillere til å fylle minst et bord med, så 4 spillere møtte opp på spill-loftet.

Hollender hadde tatt med seg PG’s siste kjøp, Imperial. Vegard og Pift syntes at dette så interessant ut. Regelforklaringen gikk kjapt med to erfarne spillere rundt bordet. Penger er viktig i dette spillet og spillerne styrte landene til invest, for å tømme statskassen og få penger på bok som de kunne investere i nye andeler eller i andre land. Små andeler ble kjøpt, men det varte faktisk noen runder før noen mistet kontrollen over landet sitt. Pift hadde kontroll over England og bygget en gigantisk flåte uten at han klarte å erobre store områder med den. Lettere gikk det for Pift i Italia, som okkuperte hele Nord-Afrika. Dette gav ham penger og poeng i taxation-fase. Black Ant så at Russland hadde gode utviklingsmuligheter og investerte der, slik at han overtok landet fra Hollender. Hollender overtok Tyskland som Vegard hadde opprustet med tropper og skip. Så satt Vegard en del runder uten land, for han ville først få mer penger. Desverre for ham kjørte ingen land på invest. Pift hersket lenge med hele tre stormakter; Italia, Frankrike og England. Blackt Ant hadde lukrative Russland og Østerrike/Ungarn, mens Hollender tjente godt med Tyskland og andelene i Russland og Frankrike. Da det så ut at England kunne avslutte spillet, kjøpte Black Ant Englands største andel med verdi på 8. Men England kom ikke i mål og ble stående på 22. Hollender hadde samlet store beløp og kunne ta makten tilbake i Russland. De to siste rundene tjente han nesten 30 miljoner på disse landene. Siden alle andelene til Russland var i spillet og majoritet i Tyskland, kunne ingen andre ta disse landene. Noen bakkekrig ble det, da Black Ant prøvde å stoppe Tyskland. Men Hollender sendte de tyske troppene i forsvar og landet ble reddet. Vegard og Black Ant investerte forgjeves i den siste runden, mens Pift og Hollender hadde fortsatt mye penger på hånd. Hollender kjørte Russland opptil 25 og spillet ble dermed avsluttet.

Det opstod noe forvirring i hvilken grad Hollender også kunne investere siden han hadde invest-kortet, men Back Ant mente at spillet avsluttes umiddelbart, altså uten investeringsmulighet.
Vegard visste sikkert at han hadde tatt den siste plassen, men det var fortsatt noe uklart hvem som egentlig lå best an. Etter tre intense timer ble det også en intens oppgave å telle poengene, men vi klarte det.

1. Hollender 191
2. Black Ant 154
3. Pift 144
4. Vegard 123


http://www.youtube.com/get_player
Alle var imponert over spillets kvalitet. Imperial er et svært engasjerende, men også krevende spill. Det ble mer enn tre timer med konsentrasjon og overraskende få sanitære pauser. Det skjer noe hele veien, selv om man ikke handler selv. Planlegging og timing er viktige. Vegard hadde strategien klar til neste og også Pift så mulighet for forbedring. Imperial vil komme oftere på bordet i PG-gjengen framover.

Etter disse intense, men tilfredsstillende timer avsluttet kvelden med 6nimmt. Hollender fortsatte i seiersrusen, mens Pift og Vegard tok mange rekker i den første av tre runder. Black Ant, som lå bare noen få kuhoder bak Hollender etter to runder, og klarte å unngå dyre poeng i den siste runden. Hollender kom skjevt ut og fikk 35 poeng, slik Vegard var fornøyd med den andre plassen.

1. Blackt Ant 15 (4+7+4)
2. Vegard 31 (24+5+2)
3. Hollender 38 (1+2+35)
4. Pift 60 (25+27+8)

Bare en liten uke til neste PG-kveld. Eller blir det mer spilling denne uken når noen spillavhengige ikke kunne møte…? Time will show.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: