Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Spillkveld 18. september 06

Posted by preikestolengamers den 18. september 2006

Etter å vært fredagen på SpillOrama med ett etterlengtet dagspass, og spilt med storheter som Nils Håkon Norberg(ave cesar), og Trond Braut (boomtown), samt hilst kjente spillpersonligheter som Anaesthetic(Mytteriet på little blue) og drde(?), så var det tilbake til basic med Preikestolen gamers igjen for meg, Sveinmain.

4 spillelystne var samlet som vanlig en mandags kveld, og med 4 så begynner utvalget av spill å øke drastisk i forhold til når man er f. eks. 6. Sveinmain hadde skaffet til veie Through the desert, som kjapt kom på bordet. Eller kjapt og kjapt… Black ant slet å skille fargene fra hverandre med fasettøynene sine, så Sven måtte hente en kraftig uplight, og enda da var det noen som hadde problemer. Sveinmain forklarte reglene temmelig nøye til han å være, så bars det ut på Kamel-karavane.

Sven jobbet livet av seg for ett større avgrenset område på 25 poeng, mens Black ant også brente noen kameler på å avgrense ett område, men det var kun på 3 poeng. Sveinmain fikk ett område på 10, mens Hollender fikk ett på 13. Sveinmain innkasserte en del oasepoeng, samt palmesuspoeng også. Plutselig sørget Sven for å renske bordet for lilla-kameler, så var det klart for telling. Sveinmain fikk flest kameler i 3 forskjellige farger, en serie med 4 og en med 3 gav altså 20 poeng, noe som gjorde Black ant litt småmisunnelig etter å ikke ha fått det poenget med seg….Han endte klart sist med hele 24 poeng. Hollender fikk 10 poeng for sin ene kamelserie, og endte på 44, Sven innkasserte 63, mens Sveinmain vant med 78 poeng.

Så kom Palazzo på bordet, og med 4 spillere skulle det hele bli en tett og jevn affære. Alle begynte å satse på 2 bygg, mens de tøffeste Black ant og Sven satset på 3. Det ble noen tette auksjoner med bud opp i 30 gylden, så ingen gav noe ved dørene. Det ble lite kasseringer, kanskje 2 kort tilsammen, ellers ble alt bygd. De tøffe slet med å komme i mål, spesielt da det var ca. 8 kort igjen i bunken da det siste inspeksjonskortet kom. Da var det klart for telling. Sveinmain hadde 2 praktbygg, ett på 5 og ett på 4 etasjer, og fikk 29 poeng. Tøffingen Sven fikk 5 minuspoeng for sitt ene bygg, og endte opp på 23, det samme fikk Hollender med sine 2 bygg, men gikk foran med mer penger. Og hva med Black ant da? En klar sisteplass med 21 poeng. En trøst kan være at han fikk det eneste rene bygget, men til gjengjeld ett lavt ett….

Tredje spill på dagsorden var Meredian, ett spill som sjelden spilles her til lands. Har gjaldt det å bosette øyene langs meredianen med flest utplasseringer. I tillegg kunne en forskyve de andre innenfor meredianen. Hollender forklarte reglene så var vi igang. Etter ett par feilforsøk så satt spillforståelsen godt hos både Sveinmain og Sven, mens Black ant til stadighet prøvde seg på umuligheter. Når det var hans tur igjen, prøvde han det samme. Men når spillet nesten var slutt, og det var lite en kunne gjøre fra eller til så satt reglene. Sven vant hele greia med ett par poeng foran Sveinmain ett fattig poeng foran Black ant som ikke endte sist, mens Hollender som hadde pugget taktikk og regler, endte helt sist.

Sveinmain ble ukens vinner og får slå hjul sammen med Tom Keiko Nordli
Black ant ble ukens taper og får spise smørgossar sammen med Tom Prahl

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: