Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Spillkveld 20.2.06

Posted by preikestolengamers den 20. februar 2006

Hollender og Herman hadde tatt med seg hver sin trefjøl, kalt Sjoelbak, og Norges største spillklubb ut i fra folketallet stilte med hele 7 mann denne kvelden. Kun Herman og Hollender hadde prøvd spillet tidligere, så alle vi andre var 1. reisgutter. For de spesielt interesserte kan det sies at Sjoelbak var ett spill Nederlenderne hadde med seg når de seilte på de 7 hav. Spillet var originalt med stålbrikker, men når de føk av brettet og på sjøen, klarte ett lurt hode å bytte ut brikkene i tre, slik at brikken kunne fanges inn, og brukes.

Verten Sven satte standarden med 82 poeng, mens Morten sjolet inn hele 84 poeng. Tore slet litt mer med teknikken og klarte kun 64 poeng. Black ant prøvde seileteknikken, noe som gav resultater og 109 poeng. Sveinmain fulgte etter i samme fotspor og teknikk og klarte 106 poeng. Herman var litt rusten i formen, og hadde en åpningsrunde på 76 poeng. Hollender hadde en knuse bordet taktikk, hvor han klarte å få nesten alle brikkene inn i sine respektive båser. Men, klarte ikke å fordele de jevnt, og endte opp med 98 poeng.

Da var det bare å gjøre som hopperne, og ta en liten pause, før finaleomgangen. Pausen ble benyttet til Formula De. Igjen skulle vi til Nederland, og denne gangen på Zandvoort. Herman, som faktisk hadde vært på Zandvoort fikk i den Svenske bilen startspor 1 etter litt terningtrilling. Han tok vare på posisjonen sin, og ledet ett godt stykke inn i første runde. En feilgiring måtte til for at den polske jøden Black ant stjal ledelsen fra han. Fra siste startposisjon klarte Morten som representerte Brasil å kjøre seg godt oppover på banen i ekte Arton Senna stil og blandet seg inn i tetpulja. Tore Normann, Sven danske, Hollender SuomiFinland og Sveinmain Tufte IL, kjempet helt bakerst. Morten traff utrolig godt med kastene sine og fikk etterhvert en større og større ledelse. Sveinmain Tufte hadde veldig lyst til å spise kirsebær med de store, og satset alt i 6. gir. Det endte som det gjør med Tufte, det ble slutt på bremse og dekkpoeng, og endte med en spinn, og restart i 1. gir. Tore Normann var veldig fornøyd med å endelig ikke ligge sist, og sammen med Sven Danske, tok han opp jakten på Hollender Finland som lå i en pulje for seg selv. Morten hadde en usannsynlig sisterunde hvor han kun kjørte i 5 og 6. gir bortsett fra en sving. En typisk kommentar: Her trenger jeg 19 eller 20 for å lykkes. Oi det ble visst 19 gitt. Slik var det i hver bidige sving. Herman og Black ant kjempet om 2. plassen til nest siste sving. Der ble den jødiske polakken litt for grådig på terningen, og misset på svingen, noe Svensken Hermannson klarte å utnytte. Og cruiset inn til en 2. plass, Black ant fikk 3. Finnen var like god som Estil var på stafetten, han slet hele veien, og fikk ikke flyten. Sven fikk blod på tann, og klarte å få inn en kjempeflyt. Sveinmain Tufte hadde igjen klart å ta igjen Tore Normann, og så sitt snitt i å ta igjen Hollenders Soumi Finland, som kjørte som om han hadde litt for mye Vodka innabords. Igjen føyk alle dekkene til Sveinmain, og igjen ble det snurring og oppstart i 1.gir. Sven Danske cruiset i mål og satte seg på vinnersiden av bordet. Mens vi gutta på tapersida kjempet om de siste plassene. Sveinmain hadde allerede fått sisteplassen, og Tore klarte å gire seg forbi Hollender på oppløpssiden.

Da var det endlig klart for finaleomgangen i Sjoelbak. Black ant og Sveinmain var 1. par ut. Sveinmain fikk 91 poeng, mens Blackant fikk 108, og tok en klar ledelse sammenlagt. Hollender fikk til en 95 runde, også denne gangen med de fleste brikker innenfor ramma. Herman husket bedre gamle takter og fikk 92. Morten som hadde lært Hollender sin taktikk satte inn en kjempeomgang, med bare 3 brikker igjen på brettet, og resten i hullet i tillegg jevnt fordelt, så klarte han dagens høyeste på 115 poeng av en max på 148. Tore slet med teknikken og endte sist med 104 sammenlagt. Black ant ble vinneren med 217. Morten på 2. fikk 199, Sveinmain 197, Hollender 193, Sven fikk bare 171, enda han prøvde seg med en dobbel frys og triple takeout, Herman 166.

Ser spilledille arrangerer NM i Memoir44, så får vel vi i Sahara wind og Bluffklubben arrangere NM i Sjoelbak. Interesserte kan melde seg. Vi kommer garantert til å spille det igjen, som sagt tidligere, en blanding av Curling og Bowling. Vi kunne alle dra oss i håret fordi vi hadde vokst opp med Curong i steder for Sjoelbak. Det er som å vokse opp med Monopol istedet for Euphrat og Tigris. Til alle dere Curong elskere der hjemme. Her har dere gått glipp av noe!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: