Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

At the gates of Loyang

Posted by preikestolengamers den 13. september 2010

Fredagkveld er i PGs hverdag kanskje den mest ettertraktede brettspillkvelden. Tross kort varsel er det alltid noen som dukker opp. Vegard, nesten direkte fra helikopteret, stiller gjerne. Sveinmain hadde også meldt sin komst, men måtte utsette sin entre til midtnatt.To spillere var et godt antall for å teste den siste utgaven i harvest-trilogy, nemlig At the gates og Loyang. I dette spillet blir spillerne bønder som driver med grønnsakshandel.
Grønnsakene selges til faste kunder og engangskunder. Inntektene kan brukes til å kjøpe andre grønnsakene. I tillegg kan man kjøpe poeng hver runde. Med andre ord en liten snøballl som skal bli større. For å få litt mer fortgang i denne prosessen kan man bruke torg hvor man kan bytte grønnsaker, og hjelpere som gir ulike fordeler. En runde består av tre faser; innhøsting, kort- og handlingsfasen. Så får man først en ny plantasje, samt en grønssak fra hver åker. Så skal spillerne slåss om brukbare kort denne runden. Systemet er enkelt: legge ut et kort i et fellesvindu, eller ta ett kort fra dette vinduet og sammen med et håndkort og legge de på eget spillområde. Disse kortene består av faste og engangskunder, torgboder, hjelpere og plantasjer. Den siste spilleren som trekker inn kort, blir startspiller. Så starter man med handlingsfasen, hvor en spiller utfører en god handlinger for å betjene kunder og for å sikre framtidig grønnsaksavl. Hjelpere og torgboder er svært hjelpsomme i denne prosessen. Noen hjelpere påvirker motstanderen. Med tjente penger kan man kjøpe poeng.
Etter noen raske runder, kommer det stadig flere handlinger. Vegard og Hollender hadde fått begge noen faste kunder og nyttige plantasjer. Vegard brukte som startspiller noen trader som forstyrret Hollender sine planer. For å sikre seg framgang og inntekt, måtte begge to opp lån (et minuspoeng på slutten). Selv interaksjonen er minimal skjer det nok som er plagsomt for den andre. Vegard utnyttet dette best, men hadde etter noen formidable runder, også noen runder med mindre inntekt. Så kom Hollender tilbake i spillet og det hele ble en jevn affærre. Til slutt fikk begge 17 poeng, men Vegard hadde mer penger igjen.
Nye spill skal snart spilles om igjen, så cirka 90 minutter senere var det Hollender som klarte å vinne med et poeng forsprang på Vegard (18 mot 17).
Vegard likte dette bedre enn Le Havre. Lettere å lære og å spille, oversiktlig og kortere spilletid. Noe flaks med kortene kan avgjøre en del, men spillet gir et godt inntrykk. Snart kommer PG-spillrefleksjon med en review.
Klokken var tolv er Sveinmain hadde funnet veien hjem fra fjellet i mørket. Etter to runder med Loyang falt valget på noe lettere: Trans Europa.
Med tre spillere brukte vi likevel hele brettet. Så forskjellene ble store hver runde, men siden alle klarte å vinne en runde ble det ganske jevnt. Alle de nordlige byene ble avgjørende på grunn av kostbare forbindelser her. Vegard avgjorde spillet og så Sveinmain passere nedover, mens Hollender ikke holdt toget på sporet.
1. Vegard 2. Sveinmain 3.Hollender

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: