Drømmekveld hos Main

Sveinmain var rastløs på spilling og Hollender tok turen bort. Planen var å spille Dominion, men da det ble kun Hollender som dukket opp så skulle han få en drømmekveld han sent vil glemme. En del fravær i vår hadde ført til huller i brettspill-livet til Hollender. Han hadde flere spill som «alle» andre hadde prøvd men ikke han. Dermed var det bare å velge og vrake på øverste hylle. Valget falt på verdens 22. beste spill i følge BGG, nemlig Pandemic. Med 2 spillere fikk vi starte med 4 kort hver. Hollender fikk rollen som medic, og kunne fjerne alle kubene for en handling, mens Sveinmain var Constructor og kunne sette opp forskningsstasjoner gratis. Ikke akkurat det beste rollene men likevel hev vi oss på vanskelighetsgrad: Normal. Vi startet straks jakten på å utrydde virusene som hadde spredd seg på jorda, og klarte ganske kjapt å finne en kur for den svarte sykdommen. For å få kombinasjoner av kort som kunne utslette de andre sykdommene måtte vi møtes i ulike byer og utveksle kort. Dette krevde mye innsats på forflytning og mindre på og holde sykdommene i sjakk. Men sykdom gul og rød klarte vi også etterhvert og da gjensto kun den blå. Noen utbrudd hadde det blitt etterhvert, og utbrudds-scalaen sto på 6 da vi Sveinmain hadde byttet til seg det 5. blå kortet av Hollender. 3 infeksjonskort skulle dukke opp, og hvis Shanghai ikke kom ville vi vinne, men som 3. og siste kort opp trakk vi selvsagt Shanghai og dermed så tapte vi på målstreken.

Hollender som liker innflytelsesspill, har nok ikke Pandemic som sitt favorittspill etter denne seansen. Vi ser familiespillpotensialet i dette spillet, hvor alle enten taper eller vinner. Men i gamersøyemed blir det hele litt platt, og ikke utfordrende nok, desverre.

Neste og siste spill ut denne litt sene sommerkvelden var Rattus. Hollender fikk en kjapp innføring, men klarte å spørre såpass etter reglene at Sveinmain fant en feil vi nå har spilt med hver gang Rattus har entret bordet. Sveinmain trodde det kom rotter i alle naboland av pestbrikken, men det kommer kun en eller 2. Dermed blir spillet litt annerledes, og dødsraten lavere. Med 2 spillere ble det litt taktikkeri. Sveinmain sendte pestbrikken lengst mulig unna, får Hollender igjen sendte den tilbake, hvis han ikke valgte kongen da. Gjorde han det økte han ledelsen hele veien på slottet, og Sveinmain måtte svare med å velge kongen slik at Hollender ikke skulle lede for mye. Denne gangen sluttet spillet fordi det ikke var mere brikker igjen i forrådet, og da skulle 2 handlinger gjøres. Den som hadde ridderen skulle flytte denne, og den som hadde bonden som var Hollender skulle sette inn en brikke. Han var tom, men fikk likevel lov å låne en i en annen farge. Så gjort, og så avgjørende det ble. Denne brikken ble tungen på vektskålen, og dermed vant Hollender fortjent:

Hollender 18 brikker
Sveinmain 17 brikker

Hollenders drømmekveld var over, men nye sjanser på mandag, kanskje det da blir Dominion?!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: