Folksomt og hett i Linns Inn

PG hadde pga. ferieavvikling stått over en mandag, og dermed var det stor spenning hvem som ville komme og ikke minst hvor. Flere arenaer meldte seg, men til slutt var det Linns Inn som trakk det lengste strået. Hele 8 stk møtte opp og dermed ble det spilling på 2 bord, samt frem med campingstoler og noen i barnestoler for å få det til!

Arkivfoto!
Arkivfoto!

angret bittert på at det ikke ble Serenissima 2nd edition forrige gang han tok turen og dermed ble det satt raskt opp på bordet denne gangen. Sveinmain, Black ant og Skillz meldte seg til kamp, og kamp ble det. Middelhavet skulle regjeres og handelsflåter skulle seile rundt på jakt etter vin, krydder og andre råvarer for å bringe de hjem til sine repektive byer.  Alt startet fredelig og pyntelig for seg og alle handlet av alle. Første telling kom såpass fort at kun Sveinmain og Black ant fikk 5 og 2 dukater hver. Så inntok Sveinmain Sardinia, men satt igjen en stakkars mann for å passe båten og varene den hadde med. Skillz lot seg ikke be to ganger og dermed skiftet spillet med et karakter til å være et pusekatt spill til å bli krigersk. Sveinmain ble drept og lasten og skipet konfiskert. Som et mottrekk satte Sveinmain inn et krigsskip rett ved Skillz Alexandria slik at han måtte binde opp en del tropper og styrker i tilfelle angrep. Kim og Black ant levde ennå i harmoni og ved 2. telling ble Ant en skikkelig riking med over 50 penger som også er poeng. Skillz fikk 37 mens Kim og Sveinmain fikk skarve 15 hver. Dermed ble fokus flyttet mot Ant og Skillz. H

Meget fornøyd vinner! (Men fikk han litt for god hjelp...)
Meget fornøyd vinner! (Men fikk han litt for god hjelp…)

it the leader runget over bordet, men det var the leader som startet showet. Han angrep Black ant i hans hjembase og tok over byen, og satt dermed med 2 hovedsteder fulle av gods og gull. Men for å få dette til måtte han seile ut fra Alexandria med en del tropper. Sveinmain så sitt snitt og kjørte 2 gallioner fulle av menn inn dit og tok over byen, men fikk kun 3 mann i land før han ble ferdige med sine trekk i noe som ble siste runde. Ant kunne ta Sveinmain igjen, men legge havet åpent for Kim. Istedet angrep han en 5 poengs by fra Sveinmain, mens Kim tok turen til Alexandria og klarte å innta byen med en skarve mann. Dermed var det slutt-telling. Sveinmain hadde tapt alti  siste runde og var ute av dansen, men det ble jevnt mellom de 3 andre. Ant klarte med sin fredstaktikk å vinne heile skiten!

1. Black ant 81. 2. Skillz 74 3. Kim 71 4. Sveinmain 45.

Serenissima 2. edition var igjen et fantastisk spill, men mye interaksjon og god stemning. Mye diskusjon i etterkant og en nattesøvnstjeler. Alle hadde vinnermuligheter i siste runde og det gjør slike spill utrolig underholdende!

Tiden fløy i Serenissima, og plutselig var det bare 45 minutter igjen til Byassene måtte r

21 poengsgutta! En samlet seier etter godt samarbeid!
21 poengsgutta! En samlet seier etter godt samarbeid!

eise hjem. Spiele des Jahres ble kåret denne dagen så hva passet vel ikke bedre enn en runde Hanabi. Alle var litt skeptisk til samarbeidsspill, men med en kort spilletid tok vi fatt. Her skal en bygge 5 forskjellige fyrverkeri i rekkefølge fra 1 til 5. Når det er din tur kan du enten be om et hint, spille et kort eller kaste et kort. Er hintkassen brukt opp må en kaste et kort usett, for alle spiller med kortene feil vei. en har 3 miss, så er en ute hvis en spiller feil kort. Vi jukset nok litt til å begynne med hvor den som hadde tur fikk anbefalinger om en skulle gi hint eller ei. Men etter 2 runder ble det slutt på det. Men gode hint ble gitt uten å jukse og vi fikk spilt det ene fyrverkeriet etter det andre. Når siste kort gikk hadde vi fantastiske 21 poeng som er ny rekord i PG!  Hanabi ble et midt på treet spill for oss drevne spillerne i PG selv med kun 20 minutters spilletid! Haper det får bedre mottakelse der ute i Europa.

Litt tid igjen, og Einfach tierish kom på bordet! Et av de beste auksjonsspillene som f

Vinn eller forsvinn? For Kim ble det vinn!!!
Vinn eller forsvinn? For Kim ble det vinn!!!

innes på markedet i følge PG. Ingen regelforklaring men rett på sak. Mange harde auksjoner og plutselig var spillet over! Det ble en kamp mellom Ant og Kim, enten 1. eller siste på de to, hvor Kim trakk vinnerloddet! Byassene stakk fornøyde til byen, mens vi andre avsluttet en herlig spillkveld med en 5 manns Loopin Louie, hvor taperen hver runde måtte stå over. Linn og Pift hadde aldri prøvd dette før, men lærte kjapt. Men ingen slo ringreven Black ant! Loopin ble så godt mottatt at det ble satt igjen i Linns Inn for rekruttering av nye ungdommer til PG.

På det andre bordet ble følgende spill spilt:

Egizia: Peter 88, Kaoleena 81, Pift 66, Sekretøsen 52

Skull & Roses: Peter, Pift, Linn, Kaoleena

6 Nimmt: Linn 65, Kaoleena 73, Peter 34, Pift 16

En kommentar til «Folksomt og hett i Linns Inn»

  1. Spennende og flott referat fra Serenissima. Jeg har ennå tilgode å prøve andreutgaven av dette spillet. Men med så mange nye spill underveis er det vanskelig å prioritere.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..