Bursdagsspilling i Saulius´ Villnius

Full bemanning i kveldens Kingsburg

Saulius meldte forfall til mandagens spilling på 2. pinsedag, men stilte med bursdagsspilling dagen etter. 5 spillelystne hadde tatt turen og en 1. klasses oppvartning ventet spillerne fra PG som var sultne både på spill og ikke minst kake! Og kake ble det + brus, chips, frukt, skjeva og selvsagt brettspill. Saulius´Villnius er spillarenaen i PG som stiller med i særklasse best oppvartning, både til hverdag og som i denne kvelden: Bursdagsfest. Bursdagsbarnet fikk velge fra øverste hylle, og valget falt på Kingsburg, en førsteklasses hovedrett.

Med betryggende argumenter fra Takras, var både Pift og Main klar for å prøve Kingsburg for annen gang, etter aller første gangs fiasko. At spilletiden ville bli redusert med over halvparten fra sist, og at spillet gikk kjappere fristet godt, for selve mekanismen i spillet er god. Denne gangen spilte vi med alle tilleggsmodulene unntatt soldatene, for å ikke fjerne spenningsmomentet rundt krig. Og spillet skulle sette sitt preg på kvelden. Sveinmain viste seg enormt god på å kaste summer under 6, på sine tre terninger, men han fikk som oftest starte å plassere ut sine terninger. Kanskje vi har en utfordrer til tittelen ‘Årets Terningkaster’? Men siden den med lavest sum får begynne, så klarer spillet å balansere spillernes poengsummer.

Pift satset mye på krig, og fikk derfor et par ekstrapoeng i krigsfasen. Peter hadde også en strategi, og vi skulle gjerne likt å se Tidskuben i dette spillet om Peter skal være med, for det er mange valgmuligheter, men spillet burde ikke ta så lang tid. Men det var hyggelig uansett, og spennende å se hvor jevnt vi klarte å holde oss. Takras begynte med en tidlig ledelse, men ble fort innhentet når poengene nærmet seg 15.

Men tilfeldigvis denne dagen, så hadde Takras arbeidet med en videoanmeldelse av nettopp Kingsburg. Du kan sjekke den videoen her. Men i tillegg! Så har han også laget anmeldelse av utvidelsen til Kingsburg, og der er nemlig et bonusspor, nemlig utdrag fra kveldens spilling, som fanger litt av essensen av spillet.

The man in red: Peter, ble kongens favoritt

Tross at Main hadde skikkelig lave kast, selv med hvite ekstraterninger, så klarte han å snike seg opp til en delt andreplass. Men Peter hadde lært seg å optimalisere poengene sine, og fikk en god ledelse mot slutten. Pift, Takras og Saulius  lå veldig tett akterut, men Saulius hadde masse ressurser som han kunne gjøre god nytte av, og raste forbi Pift og Takras idet han bygget sitt siste bygg. Men det var dessverre ikke nok til å slå mesteren, som ble Kingsburgs eneste nybegynner denne kvelden, nemlig Peter.

1. Peter 48, 2. Saulius og Main, 40, 4. Pift og Takras 38

Ingen vet hva lastebilene kommer til å laste

Som dessert foreslo Sveinmain en tur til dyrenes verden og Zooloretto. Isbjørnen Knut var død, og spillerne skulle nå fylle dette tomrommet med dyr av 8 ulike slag som ankom dyremarkedet på lastebiler som hver hadde plass til max 3 dyr. Dyrene skal så plasseres i egnede innhegninger og desto fullere innhegning desto mer poeng, hvis ikke en får for mange da, for da må dyrene i låven, og da blir det minuspoeng. Første runde gikk og alle fikk 3 dyr hver som de elegant plasserte i hver av sine 3 innhegninger.

Slik kan en dyrehage se ut i Zooloretto
Pandaen i rødt: Peter! Kveldens dyrepasser.

Takras og Pift undret seg; var dette hele spillet? Er det ikke mer som skal skje? Sveinmain ba de tålmodig vente en runde til, lastebilene fyltes opp, og et lys gikk opp for Pift og Takras, da de fant ut at de ikke ønsket 3 nye dyreslag inn i dyrehagen sin med dertil minuspoeng. Det ble mye taktikk i plassering av dyr og noen trakk inn tidlig for å ikke få uønskede dyr inn i zooen sin. Posen med dyr ble tommere og tommere. Noen utvidet zooen sin, mens andre prøvde å selge unna noen dyr på slutten, og da posen var tom var det bare å telle opp. Dagens vinner ble Peter Panda, som elegant kunne skifte ansikt og feire med nyplukkede bambusskudd og bildet av boksen. Mens vi andre måtte bade som Knut!

1. Peter Panda 20 2. Sveinmain Moskus 19 3. Pift Panter 17 4. Saulius Salamander 15 5. Takras Tapir 13

En meget hyggelig kveld var over. Gleder oss allerede til neste bursdag, da bursdagsspilling alltid setter en ekstra spill på en hver brettspillkveld:-)

2 kommentarer til «Bursdagsspilling i Saulius´ Villnius»

  1. Heisann! Ser at du selger noen spill på nettsiden spillskrinet.no. Jeg fikk ikke registrert meg som medlem av en eller annen grunn, og lurer på hvor mye du skal ha for ticket to ride Europe?

    Mvh. Ann Cathrin
    anncathrin_90@hotmail.com

  2. Hei! Har sendt deg mail på adressen over. Håper den kommer frem:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: