PG Lørdag!

Mens en god del pg-ere hadde reist til Midwinter (se egen rapport) var det tre stykker som måtte arbeide med ved hele lørdagen. Etter mange timer med mye slit, kom disse også sammen om kvelden. Det må ha vært en av de første pg-lørdager i PG’s rike historie.

Im Schutz der Burg

Black Ant hadde meldt en noe forsinket komst, så Peter og Hollender startet med en runde Im Schutz der Burg (eller på engelsk: a castle for all seasons). Et spill med et mye brukt tema, nemlig bygging på slottet. Temaet kan vikre noe slitt, men brettet og velformede komponentene gir spillerne virkelig noe vakkert på bordet. Hver runde skal man velge en rolle (med to spillere 2 rollekort). Disse rollekortene setter i gang ulike arbeidsfolk som samler byggevarer, penger, og gir mulighet til å bygge elegante bygg i slottet. Noen kort som Steinmetz gir mulighet til å kjøpe byggevarer av andre sine aktuelle arbeidere, og Baumeister får poeng av andres byggeaktivitet. De tolv rundene man spiller med to spillere går i et høyt tempo og spillet er over før man aner det.

2 rollekort

Underveis har man plassert hjelpere ved kjerrene med varer som er på vei inn i byen, og (viktig for slutttellingen) mot betaling i byen. Peter hadde opparbeidet seg et solid forsprang på Hollender takker være smart utbygging. I tillegg klarte Peter i unngå å bygge for Hollender byggmester. Poeng i byen ble telt og det ble noe uklart i forhold til sølvet. Disse skulle byttes inn og legges i smeden. Hollender hadde en mann der, men troode at man ikke skulle levere inn sølv der.

Peter bygger i byen

Dette kostet ham en del poeng, som han også kunne ha fått med flere innvekslende steiner i palasset. Dermed klarte Hollender ikke å ta Peter igjen, men det kommer snart nye ganger. Spillet innfridde både spillteknisk og visuelt. Dessuten har Im Schutz der Burg en kort spilletid på under en time. Derimot har det ikke samme dypgang som for eksempel Puerto Rico og Saulen der Erde.

Black Ant hadde satt opp Korea-kartet til PGs absolutte nummer 1, Funkenschlag. Med tre tidligere vinnere rundt bordet skulle det bli en tett kamp også denne gangen. Markedet er delt i denne varianten, slik at man bare kan kjøpe fra nord eller sør. Dermed er det en del hardere overveininger,i

Funkenschlag Korea (kun tre området i bruk)

tillegg til alt man kjenner fra andre funkenschlag-brett. Utbyggingen startet og javel, tre hus ved siden av hverandre. Det var starten på en nervepirrende omgang. Peter og Black Ant begynte å konkurrere med uran som kun var tilgjengelig i Sør Koreas marked. Hollender fikk tidlig en vindkraftverk til 4 byer, men hjalp andre til billigere råvarer på markedet. Hollender brøt 7-bys grensen og startet stufe 2.

Rike kraftbaroner!

Med mest penger på hånd ventet han til større sentraler, men disse gikk til både Ant og Peter. Det kom stadig mer penger i spillet og Hollender kunne avgjøre, men manglet en god kapasitet. Peter og Ant fulgte med utbyggingen på god avstand, for å få tak i nødvendig uran i SørKorea. En runde før slutt hadde alle en kapasitet på 14. Hvis Hollender hadde bygget to hus mer runden før, kunne han vinne med mest penger. Nå fikk han bare økt til kapasitet på 16, mens Peter og Ant klarte å komme opp i 17. Ant hadde bare noen få penger igjen, mens Peter hadde fortsatt grønne sedler på hånd og vant dermed Funkenschlag Korea!

Neste spill var en gammel klassiker som kommer altfor sjeldent på bordet i PG, Puerto Rico.Peter hadde ikke spilt det før og fikk en god regelforklaring med mange taktiske betraktelser. Peter hadde sans for spillet allerede før vi startet. Peter begynte å samle inn arbeidere og befolket så plantasjene og byggene. Hollender startet med mais og fikk tak en del mais til (hazienda). Faktisk så mye (5 stykker) at et ekstra skip kunne bli veldig sterk. Peter forsøkte å stoppe denne spurten mest mulig ved å velge kaptein når han kunne. Med kaffe og tobakk fikk han dessuten mye penger, som han kjøpte en del dyrere bygg for. Overbevisende seier med 75 poengHollender kjøpte storbygget som gir 1 poeng per fjerde poeng, mens Peter hadde mange kolonister og satset på tilsvarende bygg. Inkludert regelforklaringen og forberedelsene var spillet ferdig innen en time. Peter hadde 54 poeng for alt, mens Hollender hadde 75 poeng (inkludert 47 poeng for leveringene). Peter hadde oppdaget mange potensielle strategier underveis, slik at PR kommer nok på bordet igjen på kort sikt.

Runde 2
Runde 1

Med all spillingen hadde vi helt glemt whiskey-en. Ikke glen more, men ekte varer. Dermed ble det en liten avslutter likevel. Peter hadde heller ikke spilt Fjords, så det ble igjen en regelforklaring. Mester-taktiker Peter følte seg raskt fortrolig med dette spillet og klarte å sikre et hjørne på ni poeng. Hollender kunne ikke ta dette igjenog var innesperret tidlig. For å redusere den store flaksfaktoren har utvikleren lagt opp til tre runder. Neste runde ble nesten kopi av den første, men denne gangen var Peter bakland mindre stor. Overraskende nok ble det uavgjort. Hollender endret taktikk å begynte å plassere husene i den tredje avgjørende runden slik at Peter kunne bli sperret tidligere. Desverre passet mange av det siste brikkene kun der hvor Peter hadde bygget og så stakk han av med et stort område igjen. Fjords: Peter-Hollender 2,5-0,5

Kveldens seiersherre!

Kvelden ble avsluttet med skål for både vedarbeidet og spillingen! En herlig kombinasjon.

2 kommentarer til «PG Lørdag!»

  1. Så bra at det ble spilt på hjemmebane denne helgen også! Hva skjedde med Ant, forsvant han etter Funkenschlag?

  2. Dårlig taper?! Nei, Ant tok kvelden etter en lang arbeidsdag med funkenschlag som dessert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: