Hypermøte og spilltorsdag

Peter oppdaget øyer litt sporadisk (øverst)

Svea Rike, Packeis am Pol og Illiad lå på menyen denne torsdags kveld hos Peter. Takras’ smaksløker hadde lyst på noe annet, derfor det var en god idé å ta med egne spill, nemlig Vikings og Dungeon Lords. Sistnevnte ble prøvespilt med Hollender og Takras, og det ble tidlig forstått at det er et spill som bør spilles med 4 spillere.  Peter ville prøve Vikings, og Takras forklarte reglene. Under forklaringen kom Saulius seilende inn og ble kjempeglad av å se Vikings på bordet. Han var så ivrig at han overtok reglene med brask og bram!

Det var veldig få krigervikinger å finne i de første rundene. Takras vant første budrunde og begynte spillet med å kaste ut en av to gullsmeder, for å sanke inn den ene for seg selv. Peter og Saulius fortsatte med å samle inn båtsmenn og adelsmenn. Etter første runde var det bare Takras som hadde gullsmed, og den eneste som samlet inn penger. Det var liten kamp neste runde, og Takras fortsatte som startspiller. Fortsatt veldig få krigere, og Takras sikret seg den ene krigeren. Dette fikk de andre svi for, og måtte vemodig legge ned sine poengvikinger når plyndrerne tok affære.

Fortsatt mester i Vikings: 1. Saulius 672. Peter 513. Takras 44

Nok en gang var det en ny spiller, og nok en gang havnet Takras sist i rekken. Det var et jevnt spill, og ikke helt tydelig hvem som ville vinne til slutt. Saulius husket denne gangen å telle poeng for sin spesialbrikke, og fikk hele 8 poeng ekstra. Peter var smart og hadde sikret seg båtsmannsbrikken, og gikk derfor av med 10 ekstrapoeng. Både Saulius og Peter hadde like mange øyer, og fikk 7 poeng hver, mens Takras fikk ingen. Vikings fortsetter å glede, og er en fin forrett til en hvilken som helst meny.

"En utgift der, en utgift her, en kompensasjon her, en..."

Ant og Main dukket opp under Vikings, og måtte unnagjøre litt oppgjør. Men det ble mer enn litt. Kvitteringer i hytt og gevær, administrasjonsverktøy som ikke ville samarbeide, kontingent, datoer ja hele pakka! Det ble dessverre lite spilling på Sveinene, så vi andre fant frem et kjapt spill, da det så ut til å nærme seg slutten for våre loggførende helter. Av arbeidet, ikke av heltene. Hvilket spill kan egne seg som en liten påfyller før eventuell dessert? St. Petersburg selvsagt. Alle hadde spilt det før, det var bare noen småting som måtte minnes på. Vil Peter nok en gang klare å fjerne «sburg» fra navnet?

Mange kort, mange muligheter

St. Petersburg er et flott spill, men krever minst en gjennomspilling før man skjønner taktikken. Takras har fremdeles ikke mestret dette, og hadde nesten aldri penger da det var tid for den grønne fasen. Det er lite pengeinntekter i spillet, og det meste kommer i den første av fire faser. Den andre og tredje fasen inneholder mange dyre kort som ikke gir noen særlige økonomiske fordeler, men poeng. Den fjerde fasen gir ingenting. Pengene man da hadde fra første fase må vare en hel runde for å få råd til grønne kort igjen.

Det er et flott spill, enkelt å lære seg, men veldig vanskelig å mestre. Peter har stålkontroll på dette spillet, og han fikk de kortene han ville, selv om enkelte kort ble tatt rett fra nesen på ham inntil flere ganger. Det var med andre ord kniving, men samtidig satt alle med lite penger på hånd når det nærmet seg den tredje fasen. Takras spilte ut kort i feil rekkefølge og fikk derfor lite rabatt på kortene som lå på brettet. Saulius hadde noe av de samme problemene, men han var flink nok til å spare nok penger til den grønne fasen igjen. Peter seiret selvsagt i dette spillet som bærer hans navn:-)

St. Peter klarte det nok en gang!Peter 57Takras 45Saulius 35

Sveinene fikk til slutt kontrollen både på regnskap, Hypersys, og innregistrert alle medlemmene i PG også i år. Dermed ble det valg og votering som vanlig på årsmøtene våre innimellom spillingen, og PG kan igjen gå et lyst år i møte:-) Ant var rimelig kjørt av diverse årsaker, og tok med seg regnskapet hjem igjen. André hadde også fått nok, mens Sveinmain var mer klar enn noen gang! Packeis am pol entret bordet, og Saulius fikk forklart reglene. Som en habil sjakkspiller skulle dette spillet bli overkommelig for han, selv om det ble med Pingviner og uten bonder, løpere og konger. Sveinmain klarte  i 1. runde å  få et stort isflak for seg selv, og fikk dermed flest fisk og en god seier i 1. runde. Saulius var klar for revansje, og det ble meget jevnt i denne 2. runden. Alle var presset på minst 2 fronter og mange harde avgjørelser måtte tas. Saulius gav litt til Sveinmain og litt til Peter, men klarte å ta de største fiskene selv denne gangen. Klokken var ennå ikke passert tolv, og Sveinmain inviterte de andre til å bli med en tur til Portobello Market. Her gjelder det å bygge torgboder, selvsagt med Bobbyen til stede, samt sette ut kunder som igjen gir poeng når gata er full. Så enkelt men likevel så vanskelig. Sveinmain fikk gode kunder til sin gate tidlig mens hantil Saulius og Peters gater. Etterhvert hadde de andre skjønt poenget og kampen om poengene og gatene ble temmelig jevne. Saulius lå sist og kunne avsluttet spillet, men ville da aldri ha en sjanse til å ta inn det tapte. Dermed ble det Peter som la det siste huset og etter en runde rundt bordet ble det Sveinmain som ble kongen av Portobello denne torsdagen.  Portobello er en kjekk dessert, som er enkel og relativt kjappspilt, så også denne kvelden.

Hvordan skal vi knekke Sveinmain?
Kongen av Portobello

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: