Bløffing, St. Petersburg og ølbrygging

Det ser ut som Y2K11 har kommet til oss i år. Det slo ut kommunikasjonen i PG, og Grotten var ikke varmet opp siden Sveinmain ikke visste at vi skulle være der! Men ressurssterk som han er, så fikk han ordnet en alternativ løsning, og vi som var godt gledde og forberedt på Grotten med både ulltøy og superundetøy, fikk en særs varm opplevelse i varme lokaler. Tross Y2K11-buggen, så var det hele 7 stykk som dukket opp i kveld. Takras hadde skaffet et spill som heter for Top Trumps: Turtles Special Edition. Det er et kortspill med 30 kort. Hvert kort har en karakter med egenskaper av type høyde, vekt, kampteknikk etc, og det har også de andre kortene. De fordeles til hver spiller, og legges med bildesiden ned. Det øverste kortet trekkes, og startspilleren velger en egenskap som han tror er høyere enn de andre spillernes karakterkort. Saulius sier eksempelvis Høyde: 183. Den som har størst tall på denne egenskapen får alle kortene i spill. Denne spilleren velger så ny egenskap fra neste kort. Slik går spillet. En etter en blir man slått ut til to står igjen. Og herfra kan det ta timesvis, avhengig av hvor «dyktig» man er. Fantastisk dårlig spill, men pene illustrasjoner med litt trivia om karakterene. Takras og Pift ble enige om å bare slutte av, da det ikke gikk noen vei. 1. Pift, 2. Takras, 3. Arild, 4. Saulius, 4. Black Ant. Black Ant hadde lenge hatt lyst til et gjensyn med St. Petersburg. Peter hadde full tillit til BA og heiv seg med. Saulius ville også prøve seg i HviteRussland of dermed var de et perfekt antall. Etter en kjepp regelrunde (korte, greie regler) bar det i gang. Peter skaffet seg raskt mange grønne kort, som gjorde at han skaffet seg bra med penger. Saulius satset bredt, mens Ant kjøpte en del billige markeder. Underveis optimaliserte Saulius for seg selv, mens Ant fortvilet prøvde å begrense Peters suksess ved å ta kort Peter trengte, men som han ikke hadde bruk for selv. Til tross for dette fosset Peter etterhvert forbi de to andre på poengskalaen og vant en konfortabel seier. 1. Peter 89, 2. Saulius 70, 3. Black Ant 67

Peter vant St. PETERsburg

Da alle spillerne likte spillet tok en likegodt en runde til. Denne gangen satset Ant på masse penger, Saulius igjen bredt, mens Peter investerte tidlig i en dyr bygning som ga 6 poeng hver runde. Når en bare er 3 spillere blir det mange runder med mye uttelling og dermed mye uttelling. Derfor viste dette seg å være nok et smart trekk. Ant satset på flest mulige byråkrater, noe som kan gi uttelling i stor skala hvis en får mange ulike. Uheldigvis kom det i siste runde få slike utvidelser. Peter sørget for at spillet sluttet og til tross for en formidabel sluttspurt av Saulius og Ant var det nok en gang Peter som stakk av med seieren, ca 10 poeng foran Ant som var noen poeng foran Saulius denne gangen 🙂 Mens St. Petersburg var funnet frem på det ene bordet, fant resten frem Goldbräu. Hvis man liker øl, så må dette temaet være perfekt. Man skal nemlig bygge opp puber i et festivalområde som minner om Oktoberfest, selge øl til gjestene og ikke minst; bruke pene damer til å servere drinkene. I tillegg skal man også brygge øl. Alle pubene kan utvides av alle, men bare én kan være sjef i en pub ad gangen. Derimot så kan man ha aksjer i en pub eller bryggeri og høste godene av de andre spillernes harde arbeid. Her finnes det to jokere. Den tidligere nevnte pene damen til å servere, og en boms. Damen tiltrekker folk – selvsagt – og gir større inntjening – selvsagt! Bomsen skremmer bort folk, og gir mindre inntjening. Disse kan flyttes på ved hjelp av kort som ligger blant aksjekortene. Helt i begynnelsen fikk Pift æren av å ha bomsen i puben sin, og han ble ikke kvitt ham. Takras hadde den glede å få gode inntekter i sin pub takket være skjønnhetsservitøren. Alle tok eierskap i puber og bryggerier i startfasen, og det var jevnt fordelt.

Pubenes områder på torget

Alle må vise handlingskortene sine samtidig, og avhengig av hvor mange som gjør samme handling samtidig, begrenser dette hva du får lov til å gjøre denne runden. Er du alene får du gjør flest handlinger billigst. Det handler om å lese dine motstandere med tanke på hvilke kort som ligger på bordet og hvordan aksjene er fordelt. Og vil man bli kvitt bomsen eller anskaffe seg servitrisen, og hva vil de andre spillerne gjøre? Det var lite kniving om bryggeriene, men gribbene som ikke eide dem ville likevel ha sin del av kaka og tok halve avkastningene. Takras eide to bryggerier, hvorav det ene bryggeriet ikke fikk solgt ølet sitt og gikk ut med null avkastning. Sveinmain og Arild hadde de største pubene, og det var omtrent umulig for Pift og Takras å få inn aksjer her. Pift sendte bomsen til Takras så snart servitrisa var flyttet på, og Takras måtte erkjenne kundene sine forsvinne og gå i minus på inntektssiden. Sveinmain og Arild kunne kose seg med en vanlig kundemengde og forutse hvordan spillet ville slutte. 1. Sveinmain 111, 2. Arild 91, 3. Pift 68, 4. Takras 65   Siden St. Petersburg ble spilt nok en gang på det andre bordet, fant vi frem Boomtown. Dette er gruvedrift i det gamle western, og man samler ressurser avhengig av terninger, litt slik som Catan. Man kan få majoritet i gruvekategoriene som finnes, ødelegge andre gruvevirksomheter eller kreve skatt for noen gruver. Det var lite kniving om gruvene, og terningene gjorde utfallet lett. Med de konstant usannsynlige 1 og 2 på terningene var det Sveinmain som tok inn pengene på sine 3-er kort, og kunne derfor handle ganske fritt. Arild fikk monopol på de fleste kategoriene, og fikk derfor ekstrapoeng for disse. 1. Sveinmain 94, 2. Arild 90, 3. Pift 88, 4. Takras 68

Øl og gruvedrift, det er noe Sveinmain kan

St. Petersburg regjerte fortsatt på det andre bordet, så da ble Bluff funnet frem. Men Pift ville ikke ha noe med dette å gjøre. Heldigvis hadde vi også Heckmeck. Elendige kast, var det mange som mente. Takras så seg sterkt uenig, og fikk med seg de fleste makkene. De andre satset på den éne terningen til slutt, noe som førte til at de måtte legge tilbake det ene poenget de hadde, bare for å snu det på bordet. Takras tok en stor ledelse fra start til slutt. 1. Takras 13, 2. Arild 2, 3. Pift, Sveinmain 0

Skal, skal ikke? "Jo kom igjen. Kylling!"

Endelig var det andre bordet ferdig med sitt, og et meget flott spill kom på bordet. Diamant er noe alle kan sette seg inn i, og det er spenning hele veien. Det er ikke uten grunn at det havnet på Preikestolen Gamers’ topp 25 i 2010. Det ble som vanlig god stemning, og Saulius stakk av med en velfortjent seier.

Etter Pift hadde vendt nesen hjemover kunne vi omsider finne frem Bluff. Det er et spill som spiller mye på tilfeldigheter, men også lesing av motstandere og rett og slett bløffing! Sveinmain har ofte vist seg meget sterk i dette spillet; men skulle han vinne også i kveld? Saulius var tidlig ute og var skikkelig vågal. Han er kjent for dette fra tidligere runder, og i dag var intet unntak. Sats stort; tap stort. Saulius røk ut veldig tidlig. Takras prøvde seg likedan med dette, og mistet alle sine terninger. Peter mistet også veldig mange terninger, men holdt koken mot Sveinmain som hadde alle 5 terningene sine i boks. En etter en så mistet Sveinmain sine terninger. Peter klarte seg lenge, men tapte til slutt med en bløff fra Sveinmain. Runde en: 1. Sveinmain, 2. Peter, 3. Takras, 4. Saulius Vi kunne ikke slutte med at Sveinmain vant nok en runde med Bluff. På’n igjen, og Takras tok en Saulius og røk ut veldig tidlig. Sveinmain følte seg lur, men fulgte etter like bak Takras. Da var det bare Saulius og Peter igjen. Med tre terninger igjen under lokkene, klarte Peter å lure Saulius ved å si at det var to terninger med 3-er øyne, selv om Peter selv ikke hadde noen. Saulius lot seg lure, og Peter vant. En fin avslutning på kveldens PG. 1. Peter, 2. Saulius, 3. Sveinmain, 4. Takras

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: