Den russiske bjørnen våknet – igjen!

Mens alle ventet på Sveinmain ble en kjapp runde ZakPak spilt på spill-loftet. Mye god bilstabling og raske hender i dette flyttebil-spillet som alltid er like engasjerende og kjekt. Men etterhvert kom Sveinmain og hovedretten var klar til å inntas med flytteklare Arild som ubeskrevet ZakPak mester. 5 spillesugne hadde tatt turen til Spill-loftet etter for noen en mager sommer på brettspillfronten. For Arild var det et siste møte med PG for det neste året. Han fikk æren av å velge spill, godt hjulpet av Black ant. Valget falt på Imperial. Imperial, et spill du kan si mye rart om, men selv om det er vanskelig å beherske så skaper spillet alltid god stemning. Denne kvelden intet unntak. Alle hadde spilt før, og derfor så gikk vi direkte på reglene for viderekommende. Istedet for at alle får majoritet og minoritet i hvert sitt land, kunne en velge selv hvilke land en ville investere i og hvor mye. Det gav mye mer spredning i starten. Sveinmain begynte det hele siden han hadde majoriteten i Østerrike-Ungarn. Så gikk alle i tog en stund. Fabrikker ble bygd og tropper kom på bordet. Alle var også innom Invest på veien for å få litt penger i egen kasse. Etterhvert ble det veldig mye styrker på brettet. Peter ledet både Tyskland, Frankrike og England. Arild som styrte og bygde Russland opp i ro og fred hadde også mange aksjer i Tyskland og ville nødig ødelegge for de, mens Vegard styrte Italia, på nivå med Mussolini i 1945. Sveinmain fikk investeringskortet, tok over England og angrep direkte Peter i Frankrike med alle tropper. Så angrep Peter England igjen med Tyskland, før Østerrike-Ungarn ledet av Black ant ikke angrep Russland som hadde blitt sterke(Ant hadde mange aksjer i Russland), men selvsagt Tyskland. Så våknet den russiske bjørnen og Russland spiste et godt jafs av det som var igjen av Italia, og dermed var Italia og Englands aksjer omtrent verdiløse da de ikke klarte å stige på skalaen, uten penger og uten tropper. Arild som ledet Russland gikk så på Invest-Taxation-Invest-Taxation og dermed var Russland oppe på 25, og spillet var slutt. Russland-aksjene kunne dermed ganges med 5, Tyskland med 3 og Frankrike med 2, Italia og Østerrike-Ungarn x1 mens England-aksjene ble verdiløse. Penger teller også i tillegg til Akjser, og Sveinmain kunne kjapt konstantere at han igjen hadde blitt sist i dette spillet. Vinneren derimot ble Arild, som vant med over 30 poeng.
1. Arild 130 poeng
2. Black ant 97
3. Peter 93
4. Vegard 88
5. Sveinmain 73

Arild blir dermed regjerende mester i Imperial det neste året, men spillet kommer nok på bordet lenge før det.

Som en avslutning på kvelden fikk Arild igjen bestemme spill. Denne gangen klarte han det selv og dessert-valget falt på Bluff. Det ble 3 skikkelige morsomme Bluff-runder som i gamle dager da PG het Sahara wind og Bluff-klubben. Meget god stemning og mye bluffing med og uten stort hell. Sveinmain hadde flyten de 2 første rundene og vant begge med en del terninger i begeret. Men i runde 3 ble det snudd på hodet som det ofte blir i bluff. Sveinmain mistet 3 terninger tidlig og røk ut samtidig med Peter. Til slutt var det Arild og Vegard igjen, og Arild kunne fornøyd traske ut i sommernatten.

En herlig PG-kveld var over, og mange spennende spill ligger i plast på hylla klar for spilling, så en lys PG høst går vi heldigvis i møte. 🙂

2 kommentarer til «Den russiske bjørnen våknet – igjen!»

  1. har dere en mail adresse eller ett tlf nr dere kan sende meg på mail?notvikernst@hotmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: