Spillekveld i 6. klasse med opplæring fra PG!

Innkalling til spillekveld i 6. klasse var sendt ut og der sto det ettertrykkelig at PG skulle lære ungene i 6 klasse alle spillene som Smarte Gaver hadde levert til elevene etter premien og innsatsen i 17 mai toget for et år siden. Den gangen havnet et lass med spill i hyllene på Fjelltun barneskole, og heldigvis for PG var Aftenbladet til stede og tok bilder av det hele. Sveinmain og Black ant studerte bildet nøye før kvelden og fant ut at det var iallefall 2 spill som måtte gjennomleses: Oregon og Turn and Taxis. Sveinmain skulle lese Oregon, mens Black ant tok T&T. Noen enkle spill ble tatt med i sekken i tillegg som Hands up, Maus Geflippt og Loopin Louie. Kjapt etter ankomst var 6 stk. klare for en av Sveinmain i Bluff. Black ant gikk etter noen andre for å lære de Zak Pak, men fikk kjapt beskjed om at han kunne få fri, de kunne det! 4 unger hadde battlesjakk med 4 brett uten konger og dronninger, ganske facinerende greier. 6 hev seg på Helihopper, mens de tøffeste gutta selvsagt spilte Poker! Spurte om de ville spillet Vett og Vedding istedet, men det krevde jo vett, så det var ikke så morsomt som Poker. Støtt og stadig kom det noen og sa, kan du vise oss dette, kan du lære oss Maus Geflippt? Så havnet en kjapt på gulvet, for med dagens pultbåser var det liten tilgjengelig bordplass. Ant fikk også engasjert noen foreldre som stort sett trivdes med smalltalk på gangen til å teste ut litt, mens jeg fikk tatt tak i battlesjakk gutta til å bli med å teste ut Oregon. Utrolig hvor kjekt det er når 3 gutter kjapt tar poenget med spillet og gjør det ene lure trekket etter det andre, mens jeg hadde nok med å famle med regelheftet får å være sikker på at jeg hadde fått med meg alle reglene. Da var det lettere med opplæring i Gulo Gulo, rene påskespillet med egg og det hele, og Ubongo begynner å bli en klassiker. Småsvett etter 2 intensive timer var showet over. Heldigvis ikke så svimmel som Loopin Louie som hadde gått kontinuerlig hele kvelden. Alle hadde fått en vellykket spillekveld, og nå kan de alle spillene, eller nesten. Turn og taxis med 60 minutters spilletid fikk vi desverre aldri tid til å lære dem, men det var nok Black ant mest glad for. Han fikk aldri lest T&T….
En kommentar til «Spillekveld i 6. klasse med opplæring fra PG!»

  1. Glimrende tiltak, opplæring av yngre potensielle brettspillere burde vært obligatorisk for alle brettspillklubber ;-)mvh Artefact – Einar Hansen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: