Dominion, Roll through the ages & Ave Cæsar

Som dere ser på skjorta, så har gutta i PG vært på MidWinter 3, et praktarrangement i brettspillregi(er vi gode lager vi en liten blogg om MVIII senere). Spilling fra fredag kl. 18 til søndag kl. 16, bare hyggelige folk, og god stemning og god mat med dessert på lørdagskvelden. Hva mer kan behage et brettspillhjerte. Slitne etter helga til tross, det hadde ingen invirkning på mandagen, for mandag er PG-kveld. Mandagens PG samling ble heller inspirert av MidWinter og en av de nye spillene PG fikk smake på i helga, Dominion skulle prøves ut. 5 spillere hadde møtt opp, og Sveinmain oftet seg og spilte på lag med Hollender. Etter en rask regelforklaring så var vi i gang. Vi spilte med grunnoppsettet, som anbefales for 1. spill, og der ble det enkelte kort som forsvant før de andre. Peter klarte å få inn noen gull-kombinasjoner hvor han kunne spille opptil 7 actionkort på rad før han spilte pengekortene sine. Det resulterte i endel 6 poengs kort. Hollender slet mer, og Pift satset på å gjøre om kopper til sølv og gull uten at det gav den store avkastningen. Black ant klarte å sanke noen 3 poengere jevnt og trutt, mens Peter måtte ta noen hvileskjær innimellom all actionkortlegginga. Da spillet var omme var alle sikre på at Peter hadde vunnet stort, men Black ant lå bare fattige 4 poeng unna. Pift og Hollender fikk aldri dreisen på sine lokomotiv og poengsankingen ble deretter, men uansett var det et spill som ble godt mottatt av samtlige og kommer nok på bordet igjen, dog med nye kortkombinasjoner.
1. Peter 36
2. Black ant 32
3. Hollender/Sveinmain 26
4. Pift 16

Neste spill ut var det MidWinterinspirerte Roll Though the Ages. Sveinmain og Black ant fikk testet dette på MidWinter, men siden de ikke fikk tak i et eksemplar til mandagens spillkveld tok likesågodt Sveinmain og laget et workshop eksemplar av spillet. 5 spillere hev terninger fikk arbeidere, korn, penger og solgte varer. Med 5 spillere tok det litt tid, så så snart noen skulle selge varer var det neste mann sin tur. Noen fikk dreisen på terningene, mens andre slet mer. Hollender som hater terningspill slet med å holde motivasjonen oppe. Og når i tillegg sykdom rammet alle andre spillere flere ganger, så ble det en del minuspoeng fordelt rundt bordet. Black ant avsluttet spillet, og det ble poengtelling, hvor han vant overlegent.
1. Black ant 33
2. Peter 19
3. Pift 14
4. Sveinmain 5
5. Hollender 3

Så var det igjen duket for en klassiker på slutten av kvelden. Spillet som aldri svikter: Ave Cecar. Intet svik fra Cecar denne gangen heller snarere tvert i mot. Denne gangen ble en av de mest interessante spillene gjennom historien. Alt så tilsynelatende normalt ut etter 1. runde. Sveinmain og Black ant hadde sagt AVE! til Cecar, mens de andre måtte innom til Cecar og gjøre dette i 2. runde, og det var da moroa startet. Først stilte Black ant seg slik at Hollender ble sperret og måtte ta indre spor, og dermed ikke kunne kjøre inn og ofre til Cecar, til stor latter fra samtlige. Men et par trekk senere klarte Sveinmain å kjøre seg opp fra sin sisteplass og blokkere innkjørselen til Cecar med det resultat at Peter også ble blokkert og var ute av spillet. Med kun 3 spillere igjen ble det en kjapp siste runde. Sveinmain kom heller ikke i mål, og det hele ble et oppgjør mellom Pift og Black ant. Pift satt med en 6 er og kunne ikke lede, så dermed vant Black ant et heseblesende oppgjør på målstreken.
1. Black ant
2. Pift
3. Sveinmain DNF i 3. runde
4. Peter DNF i 2. runde
5. Hollender DNF i 2. runde
Her er en kort DVD-oppsummering av kvelden:
http://www.youtube.com/get_player
Kun en uke til neste samling, og 1 og 1/2 uke til PGs-brettspillgalla! Holland house here we come!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: