Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Besøk av Nappeto fra Imperialet Stavanger(yes, he can)

Posted by preikestolengamers den 27. oktober 2009

Sjelden har vi bestemt hvilket spill som skal spilles i PG før vi samles på mandagen. Denne mandagen skulle bli et hederlig unntak, for Black ant hadde bestemt at Imperial skulle på bordet. For helt fra Stavanger(ja, det er mulig) kom Nappeto i ens ærend bare for å spille Imperial. Han skulle få en drømmedag med PG uten å en gang å ha vunnet en. 6 spillere hadde møtt opp og Idar var 1. reisgutt selv om mange rundt bordet slet med å huske reglene. Hollender forklarte og vi satte igang. Om ikke lenge kommenterte Nappeto en regel og viste til regelheftet at vi spilte feil. Nappeto stilte nemlig ikke helt uforberedt til spillinga, han hadde nemlig skrevet ut og lest reglene på forhånd, og kunne de faktisk bedre enn Hollender:-) Imperial kom godt igang og Peter Adolf som han ble kallt etter en kjapp ekspansjon i Atlanterhavet yppet til krig, mens de andre rustet og tok ut utbytte fra landene de kontrollerte. Black ant var Italia, Idar Storbrittania, Nappeto Russland, Sveinmain Østerrike og Hollender Frankrike. Ikke mange rundene etter så var Tyskland redusert til et minimum og statskassen til Tyskland var TOM! Det så ut som om løpet var kjørt tidlig for Peter, men Peter gav seg ikke med det. Vet ikke om det var kallenavnet han fikk av Sveinmain som gjorde utslaget men han gikk inn med tyske tropper i Østerrike, ikke for annet enn å ødelegge mest mulig uten å vinne noen ting. Sveinmains Østerrike måtte justere kursen og Italia opprettholdt dermed noe av sin stormakt under Black ant eller Hollender sin ledelse. I tillegg hadde Black ant medinnflytelse på Demokratiet Storbritannia som Idar regjerte, noe som ergret de andre forferdelig (spesielt sveinmain). Ant ga fra seg makten i Italia, og investerte heller i Russland, og satset dermed på en periode som landløs. Hollender ble litt svekket i Frankrike og fikk lite utbytte av aksjene sine i Østerrike, og ble satt på sidelinja. Russland var også lenge ut av bildet, men så begynte plutselig den russiske bjørnen å røre på seg. Nappeto fikk inn 15 mill og 10 flytt på skalaen i et jafs, og var en runde unna seier. Det var da Sveinmain gjorde det fatale og gikk inn i russland litt som PeterAdolf gikk inn i Østerrike, og dermed ble spillet en runde lengre. De eneste som tapte på det var han og Adolf. Den siste russiske aksjen ble kjøpt av Black ant etter at han som taktisk landløs fikk inn 1 eller 2 mill pr. Investorfase pga. en husregel oppfunnet av han som fikk mest ut av den. (tipper den forsvinner til neste gang). Hvem trenger å eie land når en har gode medinvestorer som likevel styrer landet godt…. (Storbritannia). Siste 2 runder rundt rondellen gikk fra Invest til Taxation og de gode aksjene fikk bein å gå på blant de som hadde penger (ikke Main og Adolf). Og så var det telling. Seieren var det ingen tvil om, den gikk til Black ant, med Nappeto på en imponerende 2.plass. Idar imponerte også på 3. mens den regjerende trippelmester fikk 4. plass. Kampen om sisteplassen gikk mellom Main og Adolf, hvor Adolf måtte fintelle en ekstra gang og fant noen millioner ekstra slik at Sveinmain kunne innkassere en noe ufortjent sisteplass. Noen syntes spillet var glimrende, noen at det ble litt statisk på slutten, og noen syntes det var værre enn Mykerinos. Videoen til slutt sier sitt om akkurat dette…

1. Black ant 156
2. Nappeto 124
3. Idar 117
4. Hollender 90
5. Adolf 67
6. Sveinmain 66(egentlig 56, men ikke si det til Adolf)

Klokka var 2330 og ferga til Stavanger hadde akkurat gått og mens en ventet på neste var det duket for en runde med høstens store slager Figaro igjen. Også her som i Imperial så lønner det seg ikke å stikke nesen sin frem. Ingen kallenavn ble brukt og det var i perioder meget stille rundt bordet for å ikke påkalle seg de andres oppmerksomhet og kort. Kort er noe en bør prøve å unngå å trekke inn. Vi spilte best av 3 runder, og ikke overraskende ble det Imperials store uromaker som i Figaro fikk mest pepper også. Peter slet med å unngå å trekke inn kort og fikk desidert lengst vei til kongens slott. Og av ren og skjær høflighet så forærte gutta i PG seieren i Figaro til dagens desidert lengst langveisfarende Nappeto. Vi håper med dette at han vil komme igjen på noen visiter i løpet av vinteren.
1. Nappeto
2. Black ant
3. Sveinmain
4. Idar
5. Hollender
6. Peter Adolf

Figaro var igjen en kjapp og grei suksess. Imperial er et spill som er elsket av noen og hatet av andre. Men likevel, en kjekk kveld var over. Kun en uke til neste samling og 10 dager igjen til «the Main Event«. Sett av fredag den 6. november…..
http://www.youtube.com/get_playerhttp://www.youtube.com/get_player

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: