Flere medlemmer strøymar til PG

Spill-loftet innbød til spilling, og 6 spillesugne hadde møtt opp enda det bare var 3 dager siden sist. Det nye medlemmet Martin, møtte tidlig opp og tok en studietur i brettspillbiblioteket. Øynene ble store da han oppdaget Dungenos and Dragons med 2 utvidelser i hylla. Han fant fort ut at: Dette var klubben for han!!! Og ikke nok med det, i tillegg til et nytt medlem, så hadde Pift til og med tatt turen fra Grense Jakobselv, kun for å endelig kunne spille litt brettspill igjen.

Arild, som alltid har vetorett når det gjelder spill valgte Ave Ceasar som en god forrett. Alle hev seg i gang med å piske hestene sine rundt banen. Det ble en del yttersvinger på noen, som dermed risikerte å ikke komme i mål, men på noen andre ble det faktisk for mange innersvinger. Arild klarte nemlig det utrolige kunststykket å ta innersvingen før Ceasar 2 ganer, og klarte dermed ikke å hilse på Ceasar, og måtte bryte løpet før 2. av 3 runder var ferdigkjørt. Og hvis du lurer: Ja, han hadde spilt spillet før. Pift hadde stort driv opp på oppløpssiden, og var kun en 6er fra seier. I og med at han ledet, så fikk han ikke lov å legge ut sin 6er som hadde endt med seier, Black ant føyk forbi, og vant.

1. Black ant
2. Pift
3. Sveinmain
4. Martin
5. Hollender DNF
6. Arild DNA (Did not Ave)

Så til PGs stadig tilbakevendende tema: Skal vi dele oss, eller spille 6 stk på ett bord? Et luksusproblem egentlig for mange der ute, men alltid en problemstilling i PG. Som vanlig så og si, så spilte vi på ett bord. Black ant fikk endelig fjernet plasten på Hoity Toity (hvem fant opp den tittelen?) eller Adel Verplicht som det heter. Her gjelder det å imponere adelen på best mulig måte med sine kunstutstillinger, men vær forsiktig, en tyv kan stjele fra samlingen din, men det finnes også detektiver i buskene som kan fakke tyvene og tjene billige poeng. Sveinmain åpnet som vanlig sterkt, men ble etterhvert sterkt tappet av tyver, som tjente seg rike på antikvitetene hans. Og som dere ser ut i fra bildet
så var det temmelig jevnt halveis i spillet, men Sveinmain (grønn) hengende litt etter allerede. Hollender er alltid en slu rev i dette spillet, mens Arild også spilte meget taktisk og lurt, i god konkurranse med Black ant. Arild hadde seieren i lomma, da han tok sjansen på en utstilling rett før siste finaleutstilling. Vips så var 2 kort borte fra hånden hans, og dermed kunne Hollender innkassere seieren og spise mat med adelen.
1. Hollender
2. Black ant
3. Arild
4. Sveinmain
5. Martin
6. Pift

Her er en kort oppsummering fra PG-studios:
http://www.youtube.com/get_player

Martin og Arild dro hjem for å legge seg(grine seg i søvn), men si andre tok et kjapt spill, som i følge Hollender kun skulle ta knappe 45 minutter, men som tok i overkant av 75 denne 1. gangen.

Spillet het Mesopotamien, og var ett nydelig syn, med Phalanx games som utgiver. Mesopotania som det heter her i Norge var ett skikkelig kappløpsspill, hvor det gjalt å ofre 4 skatter fortest til tempelet. Alle hadde like forutsetninger for å klare det, så har gjaldt det å bruke ressursene sine riktig, og gjøre ting i riktig rekkefølge, selvfølgelig under påvirkning av de andre og ikke minst hvor i landet skogen og steinbruddene skulle dukke opp. Alle startet friskt, og fulgte reglene etter boka, helt til Hollender plutselig fikk et forsprang over en ukjent regel kun regelsjefen visste om(har noen hørt den før), vi andre hev oss etter, og fikk utlignet fordelen. Pift satset på litt for lite «sex» (reproduksjon), som gjorde at han tidlig ble liggende etter med får få brikker, og i dette tette spillet vil en da slite med å ta seg inn igjen. Black ant ble hyttesjef, og hadde ubegrenset tilgang til tømmer, noe Sveinmain slet med i en periode. Avslutningen ble meget tett, da både Hollender, Black ant og Sveinmain ble ferdige på samme tur, men desverre er det ofte slik at det er den som først avslutter som vinner….
1. Hollender
2. Black ant
3. Sveinmain
4. Pift

Mesopotanien var helt klart en godbit fra Phalanx games, nok en uoppdaget perle som litt for få i Norge til nå har prøvd. Spillet var meget vakkert å se til, og var vel en kunne lukte litt Tikal av det. Så har du ikke hørt om det: Sjekk det ut!!!

Vi fikk sende Pift nordover igjen til Russere, Samer, skigåing og snømåking, så ser vi vel han igjen på en spillkveld i januar. (kun 110 dager til dimming). Men for oss andre som ikke vil vente så lenge, er det kun 7 dager til neste samling, også på Spill-loftet.

God tur nordover Pift:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: