Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Brød og sirkus, eller kake og auksjon som det heter i PG

Posted by preikestolengamers den 26. februar 2008

Hjemme i Sveinmains stue i mangel på barnevakt, var alt lagt opp til en spillkveld av den riktig gode sorten. Først på programmet sto innmelding i Hyperion, så mens en ventet på alle brettspillerne som skulle dukke opp ble tiden brukt godt, og innen kl. 20.45 var alt på plass, lastet inn med statutter og det hele. PG har nå søkt opptak i Hyperion!!!

For å feire det hele ble det stilt med gulrotkake og pepsimax. Dette måtte feires.
Hollender hadde dratt med seg Santiago, og med 5 stykker som møtte opp, kunne ikke det passet bedre med en omgang med plantasjedyrking i tørre strøk. Tom Erik gikk hardt ut allerede i 1. runde og bød godt for å sikre seg en vannpost til potetlandet sitt. Poteter ble veldig hot i midten av brettet i begynnelsen, og de andre sortene, som bananer, og chilli ble lite attraktive sorter. Det var heldigvis lite tørke i begynnelsen da en etter en ofret den ekstra vannledningen de hadde de første 4 rundene. Kun Sveinmain satt og holdt på den ekstra ledningen sin. Sveinmain slo seg opp på Chilli, mens Black ant hadde aksjer i alle plantasjetypene tror jeg. Vegard og Hollender fikk også fete inntekter, så det hele ble en meget jevn affære. Vannmannen ble bestukket etter beste evne, og han var også lett og bestikke, da penger var en mangelvare stort sett hele spillet.

Sjelden har vi hatt en jevnere avgjørende runde i Santiago, og kun 5 Escudos skilte vinneren fra 4. plassen. Her er videoen av vinneren og taperne:

http://www.youtube.com/get_player

Black ant måtte gå hjem å passe unger, og Sveinmain fikk dekket ett av sine mål for 2008, nemlig det å spille et av sine absolutt favorittspill, AUGSBURG 1520.

Pokerstar Tom Erik var som født for dette auksjonsspillet, mens vi andre hadde spilt det før, og kunne spille på erfaring. Det ble en del harde auksjoner, mens Vegard innimellom prøvde seg på noen skitne triks som det å øke ett allerede sett bud. Det ble en hard kamp om balansen mellom poeng, penger og kort, og Hollender var den som klarte dette best. Han vant de riktige auksjonene, og var også heldig med verdien på gratiskortene sine. Han fikk bygget kirke først, med Tom Erik på 2. fulg av Sveinmain og Vegard. Hollender fikk en motorstopp på Domen, men klarte å få bygget denne også, og raste videre til 55 poeng. Oss andre stoppet desverre lenge før det….

1. Hollender 55
2. Vegard 42
3. Sveinmain 41
4. Tom Erik 35, men med desidert mest penger. En er ikke pokerstar for ingenting….

En utrolig kjekk auksjonskveld var desverre slutt, men kun en ukes venting til neste gang. Møt opp neste mandag i brettspillmekkaets hovedstad: Jørpeland kl. 20.15. Vi sees!

Én kommentar to “Brød og sirkus, eller kake og auksjon som det heter i PG”

  1. Nitron said

    It is nice to be importan (svein som vant) But it is more importan to be nice (tom-erik som var den derekte årsaken til at svein seieret i santiago )iFilm snutten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: