Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Dame-besøk i Preikestolen Gamers 7.jan 07

Posted by preikestolengamers den 8. januar 2008

Oppstarten på det nye året skulle by på overraskelser. Etter 5 års eksistens skulle en dame endelig avlegge Preikestolen gamers ett besøk. Mulig det var på grunn av at det denne kvelden av ulike årsaker kun var 3 menn tilstede i Grotten. De resterende som ikke kom var kanskje skremt av Sveinmains på forhånd annonserte kalde inne temperatur, men med en dame på besøk, så fikk vi faktisk opp temperaturen såpass at Hollender til og med måtte kaste skjorta!!!

Tror tempen var oppe i 21 grader til slutt, og det var 5 over normalen fra sist Grottespilling på vinters tid…

Men det var Hollenders feil at det ble dame besøk på gjengen i gamers denne gangen, og jeg frykter sterkt at denne damen ikke vil gi slipp på oss i PreikestolenGamers på en stund. Hun vil nok bli en gjenganger desverre, men hvilken gjenganger. Hva gjør vel det når det er en skikkelig kvalitetsdame en har på besøk, noe vi alle ble overbevist om denne kvelden. Opp av sekken til Hollender dukket hun opp, den vakreste og mest komplette brettspilldamen som pr. i dag finnes i universet, nemlig NOTRE DAME.

Åååå, hvilket spill, hvilke muligheter. Ett fantastisk spill som etter en gjennomspilling kvernet rundt i hodet på en deilig måte og forkortet natta med noen timer. Ett spill som har ett hav av muligheter, men alikevel så vanskelig. Hollender forklarte spillet som først så litt kaotisk ut som damer flest, men viste seg å alikevel være et enkelt individ, men alikevel vanskelig å mestre, akkurat som damer flest. Sveinmain og Hollender satset begge på samme taktikk til å begynne med, og startet med å kjøre kjærra for å høste billige poeng, samt holde rotteplagen nede. Kyrre derimot brøy seg ikke så mye om rottene til å begynne med, noe han skulle bli plaget med resten av spillet. For i Notre dame gjelder det
1. å skaffe seg tilgang på gull til å bestikke folk for å skaffe seg fordeler
2. Skaffe seg seierspoeng ved hjelp av kubber, biler og gull
3. Ha tilgjengelige kubber hele tiden på lager
4. Holde rotteplagene nede
5. Skaffe seg seierspoeng i Notre dame.
Og sikkert mange flere…..

Det var mange vanskelige valg hele tiden, for en visste ikke hvilke valg en kunne ta, da 2 av 3 valg var bestemt av motspillerne, og en skulle igjen velge 2 av disse.

Sveinmain og Hollender fulgte hverandre, og høstet jevnt seierspoeng samtidig som rottene ikke ble for plagsomme. Kyrre derimot satt i Rottefella, og måtte bruke alt av sine ressurser på å bekjempe rotteplagen som for hver runde forstyrret taktikken hans. Det ble til slutt meget jevnt!

1. Sveinmain 60
2. Hollender 58
3. Kyrre 30

Siden Black ant endelig glimtet med sitt fravær, benyttet Hollender og Sveinmain anledningen til å endelig få spilt en gammel kvalitetsklassiker: Kardinal og Konge. For å gjøre det enklest mulig for Kyrre, så tok vi kongene i runde en og Kardinalene i runde to. Hollender ledet etter runde en med Sveinmain og Kyrre på slep. Kyrre led av å kun få plassert ett hus når det var hans hus, og gikk også i nybyggerfella med å åpne land for oss andre. I runde 2 var det kardinalenes tur. Hollender fikk til en tilnærmet trekant, mens Sveinmain fikk i gang en gullsirkel, altså kardinalmajoritet i 4 land som alle henger sammen med hverandre, noe som gav han seieren.

1. Sveinmain86
2. Hollender 75
3. Kyrre 65.

Ny samling neste mandag, på Spill-loftet. Mulig det blir dame-besøk også neste gang!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: