sirkus løvebakken

En liten utvalgt gjeng samlet seg valgaftenen den 12 sept. for valgvake og testing av Eker sitt «Sirkus Løvebakken».

Rammene rundt var perfekte. Solfrid hadde bakt eplekake (med sitron- mmmmmm….) to stk hadde stemt blått, to rød-grønt og jeg hadde stemt på «andre». Det betydde at vi kunne skåle hver gang den ene aller andre blokken gikk frem eller tilbake – hvilket skjedde nokså ofte ! Det betydde også at spill-ut-testingen ble noget forstyrret både av det ene (valgvaken) og det andre, uten at det forringet stemningen denne aftenen.

Hver mann valgte innledningsvis sitt parti. Morten (som sitter i kommunestyret for SV) valgte naturlig nok SV og dannet regjering med Svens nabo Owe (Sp). I opposisjon satt Sven (KRF), sveinmain (H) og jeg (Frp). Etter en noe famlende åpning fremmet H et budsjettforslag som ga 10 Politiske maktpoeng – dette ble stemt frem av en samlet opposisjon. Sveinmain fordelte 5 poeng til deg selv, 3 til Frp og 2 til KRF. Deretter forsøkte han seg litt senere på det samme. Denne gangen ville Hagen (Frp-Black ant) ha mer, noe Willock (H-sveinmain) ikke gikk med på, hvorpå Hagen inngikk en hestehandel med regjeringskoalisasjonen og stemte ned opposisjonens forslag mot en fremtidig gjenytelse på 4 politiske maktpoeng (som regjeringen senere ikke holdt – shame on them)

Senere fikk ingen de budsjettkortene som passet, så regjeringen satset på billige mediapoeng (som de måtte selge til Frp mot innflytelseskort). H+KRF kjørte stadige budsjettforslag som ble stemt ned av regjeringen med Frp sin hjelp.

Etter dette ble stemningen høy, valget tok mest oppmerksomhet, og spillingen ble lagt til side.

Konklusjonen ble som følger : Vi spilte ikke spillet ferdig i denne omgangen, men skal prøve igjen – noe som blir lettere fordi vi nå forstår gangen i spillet bedre.
+ Vi har selvsagt allerede diskutert reglene, hva som vi tror vil gagne spillet. Men dette Eker – kommer vi tilbake til etter 2. gangs gjennomspilling.

Alt i alt – langt på vei en perfekt politisk aften – fordi LO…., ops – jeg mener de rødgrønne vant valget til slutt !!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: